Cine a spus că rochiile tricotate cu lungime maxi sunt doar sport și casual? Calificarea lor depinde de foarte multe criterii, iar acestea ne relevă unde și cum putem purta aceste ținute. Vezi aici cum s-o asortezi și poți transforma total stilul!

Rochia-pulover lungă de tot este, prin croială și prin definiție, confortabilă, lejeră, relaxată, casual, effortless. Dar o rochie tricotată lungă de tot poate fi oricând purtată seara, la un cocktail, la un eveniment, la o întâlnire sau ziua, la birou și chiar în situații business, scrie Kudika.ro.

Desigur, pentru a purta rochii tricotate cu lungime maxi în situații ce de obicei necesită bifarea unui dress-code, trebuie să fii atentă la pattern, culoare, structură, model și neapărat la textură.

  • Rochia-pulover lungă de tot, împletită sau tricotată amplugros, cu nervuri proeminente, este mai degrabă de purtat ziua, sport sau casual.
  • Puține modele de rochii tricotate cu lungime maxi, cu striații sau împletituri evidențiate pot fi purtate la birou sau la un cocktail!
  • Pentru astfel de evenimente sau ocazii, alege o rochie tricotată lungă de tot, dintr-un jerseu sau tricot fin, delicat, ale cărui nervuri nu se văd. Sau alege texturi cu fir de lurex (metalic), modele transparente sau croieli interesante!

Iată cum asortezi cu alte piese vestimentare rochia-pulover lungă de tot:

În funcție de ocazie și eveniment, rochia-pulover lungă de tot poate fi asortată versatil. De la pantofi, până la accesorii, genți, bijuterii, coafură sau make-up și până la alegerea celorlalte piese vestimentare ce vin în completarea ei.

Ținutele sport cu rochie tricotată lungă de tot pot fi completate cu geci pufoase, matlasate, paltoane cadrilate, șaluri ample, pantofi sport! Pentru ținute urbane, casual, relaxate, sofisticate dar effortless, asortează rochia-pulover lungă de tot cu bocanci, botine, ghete sau cizme, cu geci din piele, layere cu paltoane din stofe interesante (cu pattern picior-de-cocoș, animal print sau în carouri), cu genți plic sau rucsacuri interesante.

Dacă porți rochii tricotate cu lungime maxi la birou sau în ținute business, alege modele pe gât sau cu decolteu în V, cu mâneci lungi sau ¾, evită croiala mulată sau tubulară, ci mizează pe croiala feminină, în A, ușor evazată, sau pe elementele ladylike (drapaje, șlițuri, de exemplu).

Combină-le cu stiletto, botine sau cizme office, dresuri, fără bijuterii în plus, eventual în ceas! Același sfat de asortare se aplică și dacă porți rochia-pulover lungă de tot la un cocktail sau petrecere! Aici mai poți încerca și rochiile cu pattern (se poartă geometric, etnic, Hippie, floral) și texturi transparente (tricotajele macrame, tip croșetate sunt o variantă cool de club, de exemplu).

Sursa, Foto: Kudika.ro. Hermina.md