Mai mulți participanți la emisiunea „Roata Norocului”, difuzată de un post de televiziune afiliat lui Vladimir Plahotniuc, susțin că nu și-au primit premiile câștigate. Emisiunea „Roata Norocului” a fost una dintre cele mai vizionate producții media din Republica Moldova. În prezent, autoritățile au suspendat licența de emisie a postului TV, iar emisiunea nu mai este difuzată.

Tudor Iovu, unul dintre participanți, a câștigat competiția în noiembrie 2022. Pe atunci, el era pompier în cadrul IGSU. Până în prezent, acesta susține că nu și-a ridicat premiile, iar reprezentanții emisiunii nu îi răspund la mesaje și apeluri, scrie zdg.md.

Tudor Iovu susține că i s-a confirmat că premiile pot fi ridicate în decurs de 90 de zile lucrătoare după difuzarea emisiunii. El spune că i-a contactat pe reprezentanții emisiunii, care i-au spus că premiile ar fi la depozit. Ulterior, el menționează că i s-a propus un voucher la un magazin de mobilă, în valoare de 10.000 de lei. Totuși, el zice că va aștepta ca să-și ridice premiile promise, însă, după jumătate de an, toți din nou tac.

Chiar dacă premiile nu sunt mari, Tudor Iovu spune că l-a deranjat atitudinea față de participanții competiției.

„Audiență vor, dar să-și onoreze obligațiile – nu. Nici măcar un mesaj nu mi-au dat, suntem oameni, aș fi înțeles, dar nu s-a obosit nimeni să îmi explice”, concluzionează Tudor Iovu.

O altă participantă, Dumitrița Crăciun, spune că este în aceeași situație. Emisiunea cu participarea ei a fost difuzată acum un an, când Dumitrița învăța în primul an la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), venită în Capitală din Cimișlia. Ea a câștigat în cadrul emisiunii un cuptor, aparat de cafea, căști, uscător de păr, blender, mixer, filtru pentru apă și a câștigat și un voucher la un magazin din Chișinău în valoare de 1.500 de lei, pe care l-a primit la 20 de zile de la filmări, online, spune participanta.

„Sincer, e trist că nu am primit ce am câștigat. Am văzut că deja nu mai există televiziunea și nici emisiunea. (…) Atunci nici măcar nu ni s-a oferit câte un exemplar al contractului. Cum să demonstrez acum ceva? Nu prea cunoșteam care era situația pe atunci și nici nu cunoșteam că un contract ar trebui să fie la mine și unul la ei”, notează Dumitrița.

Iar Elena (nume inventat) spune că ea este un caz fericit, căci a reușit să-și ridice premiile la aproximativ un an de la difuzarea emisiunii și a primit o copie a contractului semnat. Aceasta a câștigat o mașină de spălat rufe, un aspirator, un set de vase, un multifierbător, un aparat de cafea, un trimmer, un blender, un set de cuțite, un storcător de fructe. De asemenea, a câștigat și două certificate în valoare de 5.500 de lei.

Citiți întregul reportaj  aici.

Distribuie articolul: