Dacă îți plac vinetele în orice formă, păi această rețetă este pentru tine. Este vorba de o rețetă simplă, vinete prăjite.

Ingrediente:
-500 g de făină;
-1-2 vinete;
-1 cană de pesmet;
-2 căni de brânză rasă;
– piper măcinat;
-1 linguriță praf de usturoi;
– pătrunjel tocat;
– sare
– maioneză

 

Mod de preparare:
1. În primul rând, trebuie să cureți și să tăiați vinetele în felii. Atunci când alegeți o legumă bună, da, trebuie să acordați atenție că pielea este netedă și strălucitoare, iar legumele sunt dure, pentru a obține cea mai înaltă calitate la gătit.
2. Întindeți bucățile cu maioneză pe ambele părți. Încă o dată, este convenabil să-l faci acasă bătând ingrediente precum ou, sare, oțet sau suc de lămâie și ulei de măsline vegetal, dar poți alege și să cumperi un borcan pentru ocazie.
3. Într-un vas separat punem pesmetul, brânza, puțin piper, praf de usturoi și pătrunjelul tocat, si amestecăm bine. Acum a sosit cel mai amuzant și mai așteptat moment al rețetei: acoperirea vinetelor în amestec.
4. Acum aveți două opțiuni. Dacă alegi sa urmezi preparatul pe care te învățăm noi, trebuie doar să pui mult ulei de masline la încălzit și să pui vinetele pe ambele părți pănă devin bine aurii. Apoi tot ce trebuie să faci este să scurgi pe hârtie de bucătărie și să servești cu un sos, de exemplu, miere și muștar.
5. În al doilea caz, înainte de a începe prepararea va trebui să preîncălziți cuptorul la 180º. După îmbrăcarea vinetelor, în acest caz în pesmet, următorul pas este să le dai la cuptor pentru 15 minute până devin maro auriu.
6. Și iată-le!

Distribuie articolul: