Salata de orez este o rețetă simplă, dar delicioasă. De asemenea, adaugă o notă de bucurie, culoare și savoare mesei tale.

Pentru a face rețeta de salată rece de orez, pregătiți orezul pe de o parte, fierbându-l și lăsându-l să se răcească pentru a vă asigura că rămâne liber, iar pe de altă parte, trebuie doar să pregătiți conservele și să mărunțiți restul ingredientelor care vor fi adăugate la salată.

Ingrediente pentru salata rece de orez pentru 4 persoane

200 gr orez (mai bine folositi orez lung, tip basmati)
Apă (1 + 1/2 din volumul orezului)
100 gr mazăre
75 gr ardei piquillo conservați (puteți pune ardei prăjiți)
75 gr porumb dulce
6 linguri de ulei de măsline extravirgin
3 linguri de otet
Sare

Când cauți rețete de salate găsești multe tipuri, una foarte asemănătoare cu aceasta este salata de ton orez, dar există și salate de paste, salată de năut, o altă salată care este foarte la modă este salata de avocado și, ca întotdeauna, clasicele, precum salata Caesarori salata Country. Dacă cauți ceva diferit, încearcă inimioarele de salată verde cu hamsii, vei vedea cât de delicioase sunt.

Mod de preparare:

Pentru a începe rețeta de salată rece de orez, primul lucru de făcut este să pregătiți orezul.
1. Cel mai bun tip de orez pentru salate este orezul lung, basmati, iasomie sau tip similar pentru ca este foarte întregși vrac și astfel este ideal în preparate reci ca acesta.
2. Pune orezul într-o strecurătoare și spală-l bine sub robinet. În acest fel, va elibera amidonul și va împiedica aglomerarea acestuia.

3. Acum puneți orezul într-o cratiță și adăugați de o dată și jumătate măsura de orez. De exemplu, dacă pui un pahar de orez trebuie să adaugi un pahar și jumătate de apă.
4. La început, setați temperatura focului la mare. Când vedeți că fierbe, reduceți focul până scade. Lăsați orezul să fiarbă aproximativ 15 minute fără să-l mișcați niciodată.
5. Dupa ce a trecut timpul, se ia cratita de pe foc si se lasa orezul sa se odihneasca 5 minute.
6. Apoi scoateți orezul din cratiță și întindeți-l pe un platou, astfel încât să se răcească cât mai repede și să nu se aglomereze.
7. Acum vine momentul să pregătești ingredientele pe care urmează să le pui în salata de orez.
8. Se pune ardei piquillo, mazare si porumb. Această salată este ideala pentru a profita de orice îți vine în minte și să ai la frigider.

9. Poți adăuga morcovi, roșii, ou fiert, măsline… Chiar și câteva cuburi de șuncă fiartă.Tot ce îți vine în minte!

10. Pentru a adăuga aceste elemente, ce trebuie să faci este să le scoți din conserve, să le scurgi bine și, în cazul ardeilor piquillo, să-i tai în bucăți medii.