Nu știi ce să mai gătești si vrei să faci ceva nou? Îți recomandăm o rețetă nouă. Este vorba de o mâncare din carne. Cum pregătești șuncă prăjită cu miere și muștar cu această rețetă. Este perfectă pentru aceste sărbătorile din luna decembrie și împărtășită cu familia! 

Ingredientele sunt pentru 10 persoane.

 

Ingrediente

1 bucată de șuncă

1 linguriță de miere

3/4 de linguriță de zahăr brun

1 linguriță de sare

1 linguriță de piper

1/2 linguriță de cimbru

1 linguriță de muștar

1/2 linguriță de cuișoare

folie de aluminiu.

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 350°F (180°C). Așează șunca pe o foaie de copt. Puneți cuișoarele peste toată șunca și ungeți, în afară cu muștar. Într-o cratiță, puneți zahărul brun, miere, sare, piper și cimbru. Se fierbe câteva minute până s-a topit zahărul și se formează glazura. Pune peste șuncă acest amestec și acoperă cu folie de aluminiu. Se dă la cuptor pentru 40 de minute. Se scoate din cuptor, se scot cuisoarele.

SERVIȚI șunca cu sosul dacă vă place și cu piure ori salate.

NOTE
Această șuncă cu glazura cu miere și muștar este o capodoperă delicioasă, dulce și condimentată în același timp cu muștar, zahăr brun și puțină miere. Aroma mâncării este delicioasa!