Rețeta de astăzi este una simplă, rapidă și ușor de preparat. Este vorba de pește cu usturoi, un preparat usor, rapid și super delicios. Nu îți va lua mult să-l gătești, învață cum să o faci, parcurgând acești pași simpli. Mulți nu includ peștele în meniul lor săptămânal pentru că nu știu să-l gătească sau li se pare plictisitor. De data aceasta, vei învăța cum să-l prepari într-un mod minunat pe care îl vei iubi.

Această rețetă se face prin combinarea usturoiului, untului sau uleiului de măsline cu pătrunjel sau coriandru tocat mărunt. Vom folosi un file de carne albă pentru ca aroma lui să fie mai ușoară, plăcută vouă, tuturor.

Poți combina acest fel de mâncare ca o alternativă pentru prânzul tău.

Ingrediente:

4 file de pește;
6 căței de usturoi;
30 gr de unt sau 30 ml de ulei de măsline;
crenguță de pătrunjel sau coriandru;
Sare și piper după gust.

Pregătirea pas cu pas
Urmează să începem rețeta noastră, filetând usturoiul fin ca să fie bine tocat. Se ia crenguța de pătrunjel și coriandru și se toacă și el ca să fie fin.

  • Luați fileurile și asezonați-le cu sare și piper pe ambele părți.
  • Se ia o tigaie, se adaugă puțin ulei de măsline și se pune pe foc. Când este fierbinte, vei sigila fileurile pe ambele părți fără să se lipească de tine. Va fi un gătit rapid. Când sunt bine sigilate și fierte, le scoatem și le rezervam.
  • În aceeași tigaie, vei adăuga untul până se topește. Apoi vei adăuga usturoiul și vei căli timp de 2 minute.
  • Continuați să adăugați pătrunjelul, amestecați și adăugați fileurile în tigaie, astfel, încât să se „scalde” cu tot sosul de unt și usturoi.
  • Opriți focul, îndepărtați-le și veți servi întinzând sosul rămas, astfel încât să fie impregnat.

Sfaturi utile la rețeta propusă

  • Puteți alege peștele preferat. Dacă este carne albă și file va fi mult mai bine.
  • În sosul tău de usturoi și unt, poți adăuga și niște chili pentru a condimenta și pentru a crește aroma.
  • La acest fel de mâncare, puteți adăuga și mai mult usturoi și unt și le puteți găti la foc mic.
  • Puteți însoți această friptură cu legume sotate, orez sau o salată.