Cu această rețetă de rulouri cu somon și guacamole vei reuși la orice prânz sau cină să faci ceva rapid. Sunt aperitive perfecte, ușor de preparat și cu un rezultat grozav.

Crăciunul se apropie și aceste rulouri cu somon și guacamole sunt ideale pentru a le pune pe masă la prânz sau la cină în familie.

Ingrediente pentru 12 rulouri

300 de grame de somon afumat;
12 felii de pâine fără crustă;
hârtie transparentă;

2 avocado coapte;
1 bucată mică de ceapă tocată;
roșii tăiate pe jumătate;
Suc de o jumătate de lămâie
Sare
Tabasco

Reteța rulouri cu somon și guacamole
1. Mai întâi, facem guacamole, v-am lasat link-ul retetei pas cu pas pentru a face guacamole.

Sosul Guacamole este perfect pentru gustare, pentru a umple burritos, enchiladas, tacos sau pentru a mânca cu niște nachos simple.

Ingredientele de care avem nevoie: 2 avocado, suc de o jumătate de lămâie, tabasco, sare, ceapă, ulei de măsline.

Rețeta sos Guacamole:
Mai întâi, trebuie să vedem că avocado este moale. Scoatem coaja și o punem într-un vas cu puțină sare. Îl zdrobim cu ajutorul unei furculițe până obținem o pastă fără cocoloașe. Adăugați sucul de la o jumătate de lămâie și câteva picături de Tabasco. Amestecam bine totul.

Tăiați ceapa foarte subțire și adăugați-o la amestecul de mai înainte. Puteți turna puțin ulei de măsline deasupra, după ce l-ați servit. Puteti face guacamole prin zdrobire cu o furculiță sau cu un blender. Apoi puteți adăuga puțină ceapă și roșii tăiate cubulețe.

 

Sunt persoane care pun și carne tocată sau brânză și o dau puțin la cuptor.

Avocado este unul dintre cele mai complete și sănătoase fructe. Este bogat în vitamina E, Omega 3, magneziu etc.

 

2. Odată ce am făcut guacamole, trecem la realizarea rulourilor.

 

Pentru început, urmează să zdrobim feliile de pâine fără coajă, cu ajutorul unui sucitor, până când sunt cât mai subțiri.
3. Punem câte o linguriță de guacamole pe fiecare felie de pâine și rulăm.

4. Acum vom acoperi aceste rulouri cu felii de somon afumat. Punem o bucată de hârtie transparentă și punem deasupra somonul afumat.

Punem rulada deasupra somonului și rulam. Odată ce îl avem bine închis, îl învelim cu hârtie transparentă, ca să o închidem bine.

5. După ce le avem pe toate bine închise, le păstrăm la frigider pentru minim 2 ore.

6. După acest timp, vor fi perfecte pentru a servi rulourile cu somon și guacamole. Le puteți tăia în jumătate sau în 4 felii mai mici și le puteți pune ca pe niște tartine grozave.

Rulourile pot fi decorate deasupra cu semințe de mac.

Distribuie articolul: