O rețetă simplă de pulpe de pui la cuptor cu cea mai bună marinată de usturoi – lămâie – muștar, care este ușoară și excelentă. Urmați rețeta pentru a face cele mai gustoase pulpe de pui la cuptor.

Ingrediente
14 pulpe de pui;
1/4 cană ulei de măsline, (folosiți ulei ușor, nu extravirgin);
4 căței de usturoi, presați sau tocați;
4 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt;
3 linguri suc de lămâie de la 1 lămâie mare
2 linguri muștar
1 lingură de sare (folosim sare de mare fină)
1/2 linguriță de piper negru.

Mod de preparare

Într-un castron mic, combinați toate ingredientele pentru marinată și amestecați sau amestecați până se omogenizează bine.
Transferați pulpele de pui într-un bol mare de amestecare sau într-o pungă mare cu ziploc. Se toarnă marinada peste pui și se amestecă cu mâinile pentru a acoperi uniform pulpele de pui, împingând o parte din marinadă sub pielea fiecărei pulpe de pui pentru o aromă mai bogată. Acoperiți cu folie de plastic și marinați 6 ore sau peste noapte, aruncând puiul o dată în timp ce marinați.
Preîncălziți cuptorul la 400˚F și tapetați o tavă de copt cu ramă cu folie sau un silpat. Aranjați puiul cu pielea în jos și aduceți puiul la temperatura camerei în timp ce cuptorul se preîncălzește. Ungeți pulpele de pui cu orice marinadă rămasă în bolul de mixare. Coaceți la 400˚F în centrul cuptorului timp de 25 de minute cu pielea în jos, apoi întoarceți pulpele de pui și coaceți încă 25 de minute cu pielea în sus. Pentru o piele mai crocantă, fierbeți la foc mare timp de 2 până la 3 minute sau până când pielea se rumenește.*

Note de rețetă
*Pentru un plus de aromă, ungeți pulpele de pui cu picăturile de sos de lămâie în tava după ce au ieșit din cuptor și serviți ornate cu pătrunjel proaspăt tocat dacă doriți.
Notă: O mare parte din ulei, marinadă și sare vor ajunge în fundul tigaii și vor fi aruncate după coacere, ceea ce face dificilă măsurarea valorilor nutriționale din această rețetă.