Această rețetă ușoară de pui la grătar cu Cilantro Lime este atât de simplu de făcut și încărcată cu atât de multe arome. Puiul în cea mai bună marinadă cu coriandru devine atât de fraged și suculent odată gătit.

Ne place să facem grătar pe vreme caldă și avem o întreagă secțiune dedicată rețetelor noastre preferate de grătar. De la somonul nostru ușor până la legumele delicioase sau clasicele cotlete de porc, nu poți da greș cu rețetele la grătar.

Acest pui de lămâie cu coriandru este cu siguranță un favorit al familiei la masa terasa.

Mod de preparare

Cu doar câțiva pași simpli, puteți avea acest pui uimitor la grătar gata pentru a fi servit la cină.

Într-un castron, combinați ingredientele pentru marinadă.
Adăugați puiul în marinadă și marinați timp de cel puțin 30 de minute sau până la 2 ore.
Puiul la grătar 6-8 minute pe fiecare parte sau până când este fiert. Când serviți, stropiți cu suc de lămâie și, dacă doriți, se ornează cu coriandru.

SFATUL BUCĂTARULUI:

Din cauza cantitatii de lime din marinata, nu va recomandam sa marinati puiul mai mult de 2 ore. Puiul va începe să devină amar.

METODE DE GĂTIRE
Există mai multe moduri diferite în care puteți găti această rețetă de pui cu coriandru și lămâie. Modul nostru preferat este metoda la grătar, dar poți folosi orice metodă!

GRIL: Preîncălziți cuptorul la foc mediu-mare. Adăugați puiul pe grătare, gătiți aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte sau până când puiul atinge o temperatură internă de 165 ° F pe un termometru.
COACERE: Preîncălziți cuptorul la 400 ° F și adăugați puiul pe o foaie de copt și coaceți timp de 22-24 de minute sau până când puiul atinge temperatura internă de 165 ° F.
TIGA: Într-o tigaie mare sau o fontă, adăugați ulei și încălziți la foc mediu-mare. Se adauga pieptul de pui si se caleste aproximativ 2-3 minute pe ambele parti. Reduceți focul la mic și acoperiți cu capac și lăsați-l să se gătească, aproximativ 5-6 minute.
CE FEL DE PUI POT UTILIZA?
Puteți folosi orice fel de pui pe care îl aveți la îndemână. Ne place să folosim piept de pui dezosat și fără piele sau pulpe de pui dezosate și fără piele. Puteți folosi și pulpe cu os, dar timpul de gătire va fi mai lung.


IDEI DE SERVIRE
Puteți servi puiul cu coriandru lime cu atât de multe opțiuni diferite, iată câteva dintre combinațiile noastre preferate.

Garnitură: Cu o garnitură de orez sau piure de cartofi cremos.
Paste: paste simple fierte sau acoperite cu sos Alfredo.
Salata: Cu o salata ca sau salata Caesar sau salata cu branza de rosii.
Proteine: creveți la grătar sau chiar creveți prăjiți.
Tacos: Tăiați puiul și serviți-l ca un taco cu toppingurile preferate.
Pâine: Grisoare sau o pâine albă pentru a completa masa.