Gastronomia țării noastre este apreciată de oaspeții care ne vizitează. Deși suntem o țară mică, totuși, anumite bucate tradiționale variază de la nord la sud. Astăzi, vă propunem să descoperim împreună rețeta celor mai bune plăcinte de la nordul Moldovei. Un pahar de vin și o plăcințică – așa se cântă într-o piesă cunoscută de toți.  Cele mai bune plăcinte sunt ale bunicii. Plăcințele rumene, crocante, cu diferite umpluturi. Mmm… dacă vi s-a făcut și vouă poftă,  atunci la treabă!

De la nord la sud, rețetele bucatelor diferă, însă gustul lor e neschimbat. Astăzi,  vă propunem rețeta plăcintelor de la nord. Ușor de gătit și repede de mâncat.

Ingrediente:

Aluatul pentru plăcinte (ingrediente pentru 12 plăcinte):

  • 3 căni de făină
  • 1 cană de apă
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingură de oțet
  • 2 ouă.

Mod de preparare:

Frământăm până se face aluatul (ca la pâine), apoi lăsăm pe 20 minute să se odihnească și le proporționăm. Apoi le întindem câte una și le ungem cu ulei. Le  punem una peste alta, se ia câte una se întinde din nou. Se pune umplutura (forma cum doriți). Le ungem cu ou și le punem în cuptor la 200 – 250 grade (pentru 20 – 30 min.) până se rumenesc.

Poftă bună!

Distribuie articolul: