Vrei  să îți răsfeți iubitul cu o cină romantică, însă ești în pană de idei? Iți porpunem o rețetă de pui cu ciuperci în oțet balsamic. Un adevarat deliciu pentru doi!

Ingrediente:

  • 2 bucăți de piept de pui dezosat,
  • Sare și piper,
  • 1 lingură de faină,
  • 1 lingură de ulei de măsline,
  • 3 căței de usturoi,
  • Jumătate de kilogram de ciuperci champignon, tăiate feliuțe,
  • Un sfert de cană de oțet balsamic,
  • Jumătate de cana de supa de pui,
  • 1 frunză de dafin,
  • Jumătate de linguriță de cimbru,
  • 1 lingură de unt,
  • Crenguțe de cimbru pentru garnitură.

Metoda de preparare:

  1. În primul rând, așezonează carnea de pui cu sare și piper. Apoi, pe un platou întins, vei pune faina prin care vei trece feliile de piept de pui.
  2. Într-o tigaie, lasă uleiul la încins la foc mediu. Pune puiul in tigaie și lasă-l sa se rumenească pâna când va căpăta o culoare maronie. Adaugă apoi usturoiul și ciupercile, amestecând continuu.
  3. După 3 minute, adaugă oțetul balsamic, supa, frunza de dafin și cimbrul. Acoperă tigaia și las-o la foc mediu timp de 10 minute, amestecând din când în când.
  4. La final, așează puiul rumenit pe un platou și acoperă-l cu folie de aluminiu, pentru a se păstra fierbinte. Lasă-l deoparte și ocupa-te de sosul pe care îl vei obține din ingredientele ramase in tigaie. Adaugă untul, arunca frunza de dafin și lasă totul pe foc preț de 5 minute.
  5. Scoate puiul din folia de aluminiu, așează-l în farfurie, adaugă ciupercile, iar la final, toarnă sosul. Pentru decor, așează și câteva crenguțe de cimbru!

Sursa: divahair.ro

Vezi și: Cel mai delicios piure de cartofi pe care l-ai mâncat vreodată!

Distribuie articolul: