Ești în pană de idei și nu știi ce să mai gătești? Recomandăm o rețetă simplă de pâine cu usturoi și brânză.

Porții/număr de persoane: 4 persoane
Timp de preparare: 20 minute
Timp de coacere: 10 minute

Ingrediente pentru prepararea pâinii cu usturoi și brânză
1 pâine
Oregano
Busuioc
Pătrunjel tocat
40 de grame de unt
brânză de ras
6 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi
2 linguri de oțet

Cum se face pâine cu usturoi cu brânză
Pentru a face o pâine delicioasă cu usturoi și brânză, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să punem într-un bol untul, oțetul și uleiul. O batem, mai întâi cu furculița și apoi cu mixerul, până obținem o textură asemănătoare maionezei. Incorporam apoi cățeii de usturoi tocați mărunt, și condimentele care ne plac cel mai mult, precum oregano și busuioc, și batem din nou până obținem un sos omogen.

Apoi tăiem pâinea în jumătate făcând o tăietură orizontală. Apoi, împărțim fiecare dintre cele două jumătăți în mai multe părți, având grijă să nu rămână bucăți prea mici, nici prea mari.

Întindem bucățile de pâine cu dressing-ul pe care l-am pregătit și apoi presăram deasupra brânza rasă.  Presărați din nou puțin oregano și pătrunjel tocat deasupra brânzei.

Preîncălzim cuptorul la 220°C, cu căldură de sus și de jos. Când este fierbinte punem pâinea, pe care o vom așeza în prealabil pe o tavă tapetata cu hârtie de copt. Se lasă la copt aproximativ 10 minute, în partea de sus a cuptorului. Când vedem că pâinea este aurie și brânza topită poate fi scoasă.

Servim momentan. Delicios!

Distribuie articolul: