Acest preparat din bucătăria italiană este o variantă excelentă pentru un fel principal vegetarian. Este ideal pentru a fi servit la prânz, împreună cu o salată de verdețuri și pâine ciabatta. Iată cum să prepari vinete și dovlecei gratinați:

Ingrediente

  • 300 g dovlecei, tăiați felii subțiri
  • 750 g de vinete, tăiate cubulețe de 1cm
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • 2 cepe roșii, tocate în felii subțiri
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 2 lingurițe cu oregano uscat
  • 1 conservă de 400 g de roșii tocate
  • 2 linguri cu oțet balsamic
  • 3 linguri cu busuioc proaspăt
  • 100 g parmezan ras
  • 2 bile de mozzarella proaspătă, rupte în bucăți.

Mod de preparare

  • Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Încinge două linguri cu ulei de măsline într-o tigaie mare și adaugă ceapa, usturoiul și jumătate din cantotatea de oregano. Călește la foc mediu, timp de cinci minute.
  • Adaugă restul de ulei de măsline și dă focul mare. Adaugă vinetele și lasă-le pe foc trei minute.
  • Adaugă conserva de roșii tocate, oțetul balsamic și lasă să clocotescă timp de două minute.
  • Presară busuiocul și jumătate din cantitatea de parmezan ras.
  • Întinde amestecul pe fundul unei tăvi pentru gratin.
  • Pune deasupra bucățile de mozzarella și feliile de dovlecel.
  • Presară restul de parmezan ras.
  • Stropește cu puțin ulei de măsline, pune la cuptor și lasă timp de 15 minute.

 

Distribuie articolul: