Dacă eşti mare amatoare de ciuperci, atunci toamna asta ar trebui să te răsfeţi cu preparate simple, pe care le poţi găti cu uşurinţă la tine acasă. Vă propunem o rețetă rapidă de pui ca în Toscana.

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1,400 kg piept de pui dezosat
  • Piper proaspăt măcinat
  • 450 g ciuperci crimini
  • 100 g roşii uscate la soare
  • Rozmarin proaspăt tocat
  • 2 căţei de usturoi
  • Sare
  • 250 g fasole albă fiartă
  • 100 g supă de pui

Preparare:

  1. Preîncălzeşte cuptorul la 220 de grade Celsius, iar între timp, într-o tigaie întinsă încinge o lingură de ulei.
  2. Asezonează pieptul de pui cu sare şi piper, iar apoi adaugă-l în tigaie, până devine auriu. Întoarce-l şi pe cealaltă parte şi aşteaptă cinci minute.
  3. Se pune şi cealaltă lingură de ulei în tigaie. Se adaugă ciupercile. Se sotează 5 minute. Se adaugă roşiile, rozmarinul, usturoiul, sare şi piper. Se sotează încă un minut. Se adaugă fasolea şi supa de pui.
  4. Pieptul de pui se pune în tigaie. Se lasă 30 de minute pe foc. Se serveşte cald.

Serviți cu plăcere!

SURSA

Vezi și: Cum prepari rapid și delicios somonul la cuptor, marinat în ghimbir și lămâie