Ai nevoie de un produs care să hidrateze părul în profunzime, să îi ofere strălucire, dar și să îl regenereze în același timp?

Uneori, produsul perfect este cel făcut chiar de tine. Un balsam de păr handmade poate îndeplini toate condițiile de mai sus, chiar și atunci când este creat din cele mai simple ingrediente. De fapt, poate chiar acesta este secretul: simplitatea.

În cazul de față, vedetele din lista cu ingrediente sunt cele două uleiuri esențiale. Cel de rozmarin încurajează regenerarea firelor de par și oferă un miros deosebit, iar uleiul de arbore de ceai curată scalpul și lupta împotriva mătreții. În plus, uleiul de ricin încurajează creșterea de fire noi, în timp ce uleiul de cocoș aduce un plus de hidratare.

Nu în  ultimul rând, untul de shea hidratează și el eficient firele și scalpul, lăsând părul moale și mătăsos. Iată cum poți obține și tu un balsam de par în cel mai scurt timp! Rețeta perfectă pentru balsam de par hidratant și hrănitor: E gata în doar 10 minute!

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
125 g unt de shea
3 linguri ulei de cocoș<
2 linguri ulei de ricin (sau de argan, dacă ai firele de par subțiri și sensibile)
6-8 picături ulei esențial de rozmarin 4-6 picături ulei esențial din arbore de ceai

1. Pregătește untul de shea

De regulă, untul de shea are o consistentă destul de vâscoasă, așa că este recomandat să îl încălzești ușor înainte de folosire, pentru a-l subția și a-l face mai maleabil. Poți folosi metodă bain marie, în care pui untul într-un castron curat, așezat deasupra unui ibric cu apă fierbinte. Ai grijă că apă ce fierbe în ibric să nu atingă castronul cu unt.

Dacă ai părul drept sau ondulat, poți lasă untul semi-moale, însă dacă ai părul creț sau porți codițe împletite, este indicat să îl topești total, pentru a evita situația în care untul rămâne blocat în par, incurcandu-l.

2. Amestecă uleiurile

Odată ce untul de sheâ este pregătit, este timpul să adaugi uleiul de cocoș și uleiul de ricin. Dacă ai părul moale și sensibil, înlocuiește uleiul de ricin cu unul ceva mai blând și mai fluid, precum cel de argan.

După ce amesteci bine untul și uleiurile, pune și picăturile aromate de uleiuri esențiale. Mai amestecă puțîn, până când obții o compoziție omogenă, care miroase delicios!

3. Aplică balsamul pe păr

Aplică mixul hidratant pe părul umed, treptat, până când acoperi fiecare șuviță. Masează scalpul ușor, cu buricele degetelor, pentru a-l hidrata și pentru a permite ingredientelor să pătrundă în piele.

Lasă balsamul să acționeze timp de 30-45 de minute, acoperind părul cu o cască pentru dus, o pungă sau un prosop curat. După ce timpul a expirat, clătește părul și lasă-l să se usuce.

Aplică acest balsam de par de două sau trei ori pe luna. Vei observă că podoabă capilară este mai fresh, mai hidratata, mai lucioasă și ușor de aranjat!

sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: