Ce poate fi mai gustos decât un chec ca la bunica, ce se topește în gură și este foarte pufos? Cum să faci o astfel de bunătate? Simplu, rapid, gustos și cel mai important accesibil! Familia va fi fericită, garantăm. Important să pui și dragoste pe lângă toată lista de ingrediente. 

Ingrediente

  • 5 ouă la temperatura camerei;
  • 150-180 g de zahăr (în funcție de cât de dulci sunt merele);
  • 120 g de smântână (15 % grăsime);
  • 200 g făină;
  • 5 g praf de copt;
  • un măr mare sau două mai mici.

Mod de preparare

  1. Mixăm ouălele cu zahărul și le batem cu mixerul până obținem o masă pufoasă și omogenă.
  2. La masa obținută adăugăm smântâna și iarăși omogenizăm.
  3. Lăsăm mixerul la o parte și adăugăm făina împreună cu praful de copt (făina trebuie neapărat cernută). Făina o combinați fie cu o lingură de lemn sau cu mâna. Nu utilizăm mixerul ca aluatul să nu scadă din „pufoșenie”.
  4. În timp ce lăsăm aluatul un pic să se liniștească, pregătim merele. Punem merele tăiate în felii de grosime medie pe tavă (merele pot fi combinate cu scorțisoară). Acoperim tava totalmente, fără să lăsăm spațiu liber, în cazul în care doriți să fie mai multe mere.
  5. După ce am aranjat fructele, turnăm aluatul peste ele, lăsăm 2 minute și punem totul în rolă. Coacem la 180 de grade. Pentru a verifica dacă este copt checul, utilizăm un bețișor de lemn, dacă este curat, atunci putem scoate checul din rolă.

Poftă bună!

Distribuie articolul: