Produsele de patiserie crocante, dulci, rapide sunt preferatele tuturor. Ai nevoie doar de foietaj, mere, scorţişoară, puţin zahăr şi ou cât să ungi aluatul. Cu puţină creativitate şi îndemânare poţi prepara din aceste câteva ingrediente un desert cu un aspect incredibil. Va fi şi pe placul copiilor care, de obicei, se opun să mănânce fructe, îndeosebi mere. Chiar dacă par banale, aceste fructe susțin un sistem imunitar sănătos.

Ingredientele de care ai nevoie

1-2 mere mari

1 foaie aluat foietaj

scorţişoară

zeama de la 1/2 lămâie

zahăr

1 ou

Mod de preparare

Speli mărul şi-l tai în rondele mai groase. Cu ajutorul unui pahar mic sau a unui inel, îndepărtezi mijlocul fiecărei rondele. Stropeşti cu zeama de lămâie, presari cu scorţişoară şi zahăr. Întinzi foaia de aluat foietaj cu un sucitor, fără să devină prea subţire.

Tai aluatul în fâşii, apoi înfăşori fiecare fâşie în jurul fiecărei rondele de măr. Le aşezi într-o tavă tapetată şi porneşti cuptorul. Baţi oul, ungi aluatul şi mai presari cu puţin zahăr. Introduci tava în cuptor pentru o jumătate de oră.

 

Distribuie articolul: