Astăzi vă prezentăm o rețetă deosebită atât la gust, cât și la aspect de costițe umplute cu clătite. Vă asigurăm, oaspeții vor fi impresionați. Puteți pregăti o astfel de buturugă la orice sărbătoare.

 

Ingrediente

  • 1,5 costițe de porc ( lungi, dar dacă sunt mai scurte, le puteți uni)
  • vreo 10 clătite
  • 350 gr cartofi piure
  • cașcaval mozarella
  • 200 gr ciuperci proaspete sau conservate
  • condimente pentru carne
  • sare după gust

Pregătim costițele

Le dezlipim de pielița transparentă de pe oase. Le spălăm bine și le condimentăm.
Pentru a obține o crustă coaptă pe la margini. Le-am prăjit câte 2 minute la foc tare pe partea unde este mai multă carne.

Pentru sos bechamel:

  • 300 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriță unt
  • sare și piper după gust

Pregătim sosul
Într-un castron amestecăm laptele rece cu făina. Punem castronul pe foc. Avem grijă să amestecăm încontinuu, întrucât se pot face cocolașe. Când amestecul a început să fiarbă, punem ciupercile. Sosul va fierbe vreo 5 minute. Adăugăm untul, sarea și piperul. Stingem focul.

Pregărim umplutura din clătite

Clătitele le tăiem în două. Pe fiecare jumătate punem cartofii piureu și o rulăm ca pe sarmale.

Aranjăm în tavă

  • Vom avea nevoie de o tavă rotundă cu cerc ( 20 cm în diametru). Am tapetat-o cu hârtie. Aranjăm costițele în formă rotundă, astfel încât costițele să se lipească de margini. Le fixăm și le unim cu scobitori să se mențină stabilitatea.
  • Aranjăm în mijloc clătitele. Între straturi punem cașcavalul.
  • Învelim buturuga cu folie de aluminiu, o punem pe o tavă mai mare ( pentru ca să nu curgă în cuptor grăsime) și o punem în cuptorul supraîncălzit la 250C.

Când costițele încep să se coacă, micșorăm focul la 200C.

Le lăsăm să se coacă timp de 1 oră.
Peste o oră le scoatem din cuptor, turnăm desupra sosul, adăugăm cașcaval și le mai lăsăm încă 10 min în cuptor.

După ce buturuga s-a copt, scoatem atent cercul lateral. O punem atent pe un talger cu tot cu cercul suport ca să nu cadă umplutura. Putem orna buturuga cu verdeață. Poftă bună.

Distribuie articolul: