De multe ori ne gândim dacă oare sunt reguli care să ne îndrume pentru a trăi o viața perfectă și armonioasă. Psihologa Olesea Ghilas a împărtășit urmăritorilor săi de pe rețelele sociale câteva reguli de aur care ne vor ajuta să trăim în armonie cu sine. Cu siguranță, aceste sfaturi nu ne vor ajuta să avem o viață perfectă, dar cel puțin ne vor învăța cum să ne învățăm lecțiile din experiențele trăite.

Aceste reguli psihologa le-a descoperit și le-a adunat pe parcursul experienței trăite și acum a decis să se împartă și cu noi.

„Pe parcursul întregii vieți, mă tot frământă o idee. Care e formula magică? Ce trebuie să se întâmple pentru a trăi #dolcevita?! Iată ce #insighturi am descoperit eu, prin experiența trăită:

  • Învață de la oameni care se aliniază pe valorile tale de viață. Doar așa vei reuși să asimilezi și implementezi cele învățate. Dacă profesorul, mentorul, confidentul tău livrează informația prin prisma iubirii de sine, acelor din jur, echilibru între corp, minte și suflet, atunci să preiei acest stil de viață și să te transformi va fi o plăcere cu rezultate vizibile.
  • Apreciază financiar munca / efortul depus în orice situații. Astfel are loc un schimb de „energie” și totul se mișcă pe cerc. Tu mulțumești un om pentru munca depusă și la rândul tău vei fi mulțumit de cei care îți apreciază munca ta. Give to receive! Important e să faci asta cu plăcere și corectitudine.
  • Media oamenilor care te înconjoară. Oamenii de la care înveți, la care faci terapii, cu care iei cina – contează foarte mult. De când sunt coach și psiholog, urmăresc cum acest fenomen schimbă și influențează viața oamenilor.
  • Tot ce este gratuit se devalorizează rapid. Atunci când plătești pentru experiențe îți asumi, iar când îți asumi și depui efort, rezultatele nu întârzie să apară.

Totul este atât de simplu! Cât investești atâta primești: dragoste, timp, efort, bani. Voi ce părere aveți despre asta? Cu câte idei v-ați aliniat?”

Trebuie să știm să ne trăim viața la maxim și să profităm de tot ce ne oferă soarta, din fiecare experiență trăită vom lua niște lecții importante pentru viitor, conchide specialista.

Foto: Instagram/ Olga Ghilas