Jurnalistul Robert Jobson susține că urmează schimbări majore la Palatul Buckingham! care dezvăluie un plan secret de a-l face Prinţul Regent al Marii Britanii pe Charles în următorii trei ani. Asta dacă Regina Elisabeta a II-a nu moare în această perioadă.

Scenariul 1. Regina Elisabeta a II-a moare în viitorii trei ani.

În calitate de moştenitor al tronului, Prinţul de Wales va fi primul informat despre moartea mamei sale. Imediat ce acest eveniment nefericit va avea loc, Charles va deveni instant Rege. Fraţii lui, dar şi cei doi copii, se vor prezenta la Palatul Buckingham pentru a-i săruta mâna. Ulterior, prim-ministrul ţării va fi informat de către secretarul privat al reginei despre trecerea în nefiinţă a acesteia şi se va declanşa operaţiunea ”London Bridge is down”.

Direct din biroul ministrului de externe, vestea va ajunge la cele 15 Guverne din afara Marii Britanii, asupra cărora Regina Elisabeta este, de asemenea, şef de stat, şi către celelalte 36 de naţiuni din Commonwealth, unde ea figurează precum monarh. În acest timp, supuşii regali nu vor fi informaţi asupra celor întâmplate, căci mai întâi vor afla ambasadorii, prim-miniştrii şi alţi oficiali din întreaga lume.

Scenariul 2. Prinţul Charles va deveni Regent şi va acţiona în absenţa suveranei.

Dată fiind starea de sănătate foarte bună a Reginei Elisabeta, se ia în considerare ca Prinţul Charles să devină Regent, adică o persoană care guvernează o monarhie în absenţa suveranei. Despre toate acestea, monarhia britanică a refuzat să ofere informaţii publice, însă medalia primită de fostul secretar de stat al Reginei Elisabetei a dat destule indicii despre o schimbare a domniei. ”Pentru o nouă abordare într-o chestie constituţională şi pentru pregătirea tranziţiei de la un domnitor la altul”, fiind descrierea titlului onorific primit de Christopher Geidt.

De altfel, în ultima vreme, suverana în vârstă de 92 de ani a tot renunţat la îndatoririle regale în favoarea fiului ei, Charles. Mulţi spun că, în prezent, Charles este ”Regele din umbră”, ocupându-se îndeaproape de toate problemele serioase cu care se confruntă monarhia. Acesta lucrează 14 ore pe zi şi, anul trecut, a participat la mai mult de 600 îndatoriri regale. Ba chiar, are întâlniri regulate cu mama sa, în spatele uşilor închise, fără prezenţa vreunui consilier senior ori oficiali.

Mulţi spun că atunci când va ajunge la 95 de ani, Regina va lua o decizie monumentală şi-i va permite, oficial, lui Charles să ia atribuţiile domniei sale, fără, însă, a deţine oficial titlul de Rege. Acest lucru se va întâmpla în momentul decesului ei, până atunci va fi doar Prinţ Regent.

Citește și: Ce răspuns i-a dat Regina Elisabeta Dianei când aceasta i-a spus că are probleme în căsnicie.

Distribuie articolul: