Recunoștința nu este doar un simplu cuvânt. Capacitatea de a mulțumi este un mod de viață în special pentru oamenii fericiți. La urma urmei, oamenii fericiți înțeleg că tot ceea ce posedă este un dar minunat din partea Universului și, cu cât îi mulțumim cu sinceritate, cu atât Universul îndeplinește dorințele noastre mai repede, explică dr. în psihologie Aurelia Balan.

În organismul fizic, mulțumirea crează un mediu alcalin, propice pentru dezvoltarea și secreția hormonilor fericirii și a stării de bine. Iar în creier, crează adevărate minuni, generând gânduri sănătoase și spornid creativitatea, inspirația, satisfacția.

Exercitând zilnic recunoștință pentru absolut tot ce ne înconjoară și ni se întâmplă, în foarte scurt timp va crește calitatea vieții, se va normaliza tensiunia arterială, ritmul cardiac și somnul va fi odihnitor.

Psihoemoțional ca prin minune se rezolvă atacurile de panică, fricile, gelozia, adicțiile, retrăiala asociată cu tremur a vocii, mâinilor, roșeată, sărituri ale vorbirii

Iată cum zi de zi, repetând timp de 90 zile, după algoritmul de mai jos următoarele mulțumiri, dimineața în primele minute după trezire și seara înainte de somn, putem contribui la ridicarea nivelului de recunoștință:

1. Mulțumesc Universului

Slavă Universului, Domnului, Vieții, Creatorului pentru tot ceea ce ți-a oferit. Tot ceea ce ai, tot ce crezi că nu ai, se datorează numai universului. Și e exact ceea de ce ai nevoie în acest moment al evoluției tale

2.Mulțumește părinților tăi, mamei tale și tatălui tău

Mulțumesc mamei și tatălui meu pentru viața pe care mi-au oferit-o. (Poate ei sunt morți de mult timp în această dimensiune fizică, dar viața care ți-au oferit-o continuă.)

Întotdeauna există un loc demn pentru părinții mei în inima mea.

3. Mulțumește neamului tău

Mulțumesc familiei, bunicilor și străbunicilor mei pentru sprijinul invizibil pe care mi-l oferă. Pentru siguranță, sănătate, bunăstare, succes. Puterea rădăcinilor este incontestabilă. Din neam primesc iubire necondiționată, încredere, rădăcini

4. Mulțumește copiilor ( copilului, fiicei sau feciorului )

Îi mulțumesc copiilor mei că mi-au oferit ocazia să mă simt părinte și că m-au ajutat să-mi înțeleg mai bine părinții. Mulțumesc copiilor pentru faptul că ei au fost cei care mi-au oferit ocazia să experimentez ce este grija și dragostea. Vă mulțumesc pentru lecțiile de răbdare pe care le primesc.

5. Mulțumește bătrânilor

Le mulțumesc bunicilor mei, celor pe care mi-i amintesc pentru acele amintiri îndrăgite din copilăria mea care sunt asociate cu ei. Pentru dragostea, căldura și grija lor. Mulțumesc tuturor persoanelor în vârstă pe care le întâlnesc pe stradă, în transportul public pentru experiența de viață pe care încearcă să mi le transmită. Le mulțumesc bătrânilor pentru faptul că încă nu înțeleg mare lucru, dar văd că există un mare sens în existența lor. Și doar vă mulțumesc foarte mult pentru că ați fost acolo, pentru a fi alături de noi. Vă primesc în inima mea împreună cu toată experiența de viață. Mulțumesc!

6. Mulțumește femeilor

Mulțumesc femeilor din viața mea, și mulțumesc jumătății feminine din mine. Le mulțumesc femeilor întâlnite în calea vieții mele, pentru toate lecțiile predate și pentru că mi-au oferit șansa să le însușesc. Astfel m-am cunoscut pe mine și am elevat jumatatea mea de femeie, cea responsabilă de „a simți”. Le mulțumesc pentru lecțiile de dragoste, grijă, atenție, sacrificiu de sine și generozitate. Datorită femeilor, am învățat să simt, să empatizez, să plâng, să râd – să exprim emoții. Le sunt recunoscătoare femeilor că mi-au deschis inima.

7. Mulțumește bărbaților

Mulțumesc bărbaților pentru faptul că m-au ajutat să îmi descopăr jumătatea mea masculină, și pentru că m-au învățat „a face”, cu forță și curaj, îngrijire și protecție, inteligență și aspirație, neînfricare și sacrificiu de sine, prietenie și fiabilitate. Sunt recunoscătoare acelor bărbați care m-au sprijinit în perioadele dificile, m-au ajutat să ies în situații dificile, m-au ajutat să devin mai puternică și să mă ridic pe picioare. Astfel am crescut încrederea în sine, acțiunea imediată, devotamentul și puternicia.

8. Mulțumește Maeștrilor spirituali, Puterilor mai mari, Îngerilor păzitori

Îi mulțumesc Sufletului meu, Sinelui Meu Superior, Duhului meu, Îngerului Meu Păzitor, Părinților spirituali pentru sprijin invizibil și ajutor, pentru vindecare, pentru protecție. Pentru acele lecții de viață pe care le parcurg cu ajutorul lor. Vă mulțumesc pentru ceea ce sunteți, pentru faptul că indiferent de ceea ce sunteți, rămâneți întotdeauna cu mine. Ajutorul vostru este infinit, chiar dacă acum, cu mintea mea lumească, nu îl pot pe deplin înțelege.

9. Mulțumesc celor care mă fac să sufăr

Le mulțumesc tuturor celor care, de bună voie sau fără voie, mă rănesc. Doar prin durere am putut să-mi simt inima. Prin durere și suferință, am putut să simt și să realizez ce este viața și ce este iubirea. Mulțumesc lor, m-am schimbat. Astfel am înțeles ce înseamnă constrângere emoțională și mi-am cunoscut anumite limite. Am înțeles că astfel de experiențe au arătat sufletelului meu ce este rău pentru ca eu să devin mai bun. Știu că nimeni nu va aprecia vreodată acest rol. Iar cel mai greu este să le mulțumești celor care te-au rănit. Și este dificil să mulțumim din inimă și în inimă, fără să experimentăm răul și resentimentele. Dar trec peste toate acestea și vă mulțumesc. Altfel probabil nu aș putea aprecia binele.

10. Mulțumește celor care ți-au făcut bine

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au făcut bine. Și au fost mulți dintre ei în viața mea. Și mulțumesc tuturor. Mulțumesc tuturor celor care mi-au oferit oportunitatea de a-mi câștiga viața. Mulțumesc tuturor celor care mi-au oferit dragostea și grija lor, care m-au îngrijorat pentru mine și m-au susținut în perioadele dificile. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în bucurie și întristare. Le mulțumesc celor care m-au tratat și vindecat, uneori făcând imposibilul, făcând ceea ce nu aș fi putut face singur. Mulțumesc celor care au făcut pentru mine ceea ce eu nu am știut cum face, mulțumesc celor care m-au îmbrățișat, celor care s-au gândit la mine, celor care au încercat să mă surprindă frumos.

11. Mulțumește profesorilor vieții tale

Mulțumesc tuturor celor care m-au învățat în această viață ceva, indiferent despre ce este vorba. Mulțumesc celor care nu s-au zgârcit să-mi împărtășească, cunoștințe, experiențe, deprinderi, eu sunt suma tuturor oamenilor întâlniți în viața mea de om și doar astfel mă dezvolt ca ființă socială.

12. Mulțumește-ți ție

Îmi mulțumesc pentru ceea ce sunt, pentru ce am, pentru ceea ce împărtășesc și altora. Pentru faptul că pas cu pas obțin o mică victorie asupra mea. Mulțumesc pentru că aleg viața!

Nu uita – Recunoștința este acceptarea. Fără acceptare, nu va exista recunoștință. Acceptați, recunoașteți, iertați, mulțumiți. Recunoștința este o oportunitate de a-ți simți integritatea, unitatea ta cu natura și Universul, de a simți armonie.

Autor: Aurelia Balan, dr. în psihologie

Foto: Instagram.com/AureliaBalan

*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

Susține-ne și pe Patreon