Halima Cisse, o femeie din Maroc, în vârstă de 26 de ani, a născut nouă copii odată, depășind actualul record mondial, stabilit de Nadya Suleman în 2009, care a născut opt ​​copii. Femeia ar fi trebuit să nască șapte bebeluși, conform testelor cu ultrasunete efectuate în Maroc și Mali, însă, doi dintre frați, pur și simplu, nu au putut fi văzuți. Toți copiii au fost născuți prin cezariană. 

Halima a născut patru băieți și cinci fete, complet sănătoși care cântăreau între 500 de grame și 1 kilogram. Picii rămân în incubatoarele din unitatea de terapie intensivă a clinicii.

Într-un interviu exclusiv, tânăra mămică a mărturisit că a fost șocată când a aflat cu câteva minute înainte de naștere, că va avea nouă copii.

A fost un șoc total când am aflat că aveam nouă copii pentru că am crezut că vor fi șapte”, a spus ea.

Bebelușii sunt hrăniți la fiecare două ore, consumând câte șase litri de lapte pe zi și la același interval de ore le sunt schimbate scutecele. Zilnic le sunt oferite 100 de scutece. De asemenea, aceștia sunt supuși controalelor medicale, la fiecare trei ore. Până în prezent, factura de îngrijire pentru tratarea bebelușilor a costat 1 milion de lire sterline și a fost plătită de guvernul malian.

Doamna Cisse a dezvăluit că la o lună de la naștere, a rămas fără lapte matern și se așteaptă ca bebelușii ei să rămână în spital încă două luni.

Este multă muncă și încă mă simt foarte slabă. Sarcina mea a fost foarte dificilă și am nevoie de multă odihnă”, afirmă proaspăta mămică.

Ea stă într-o cameră privată la etajul al treilea al clinicii. Nașterea a fost una complicată fiindcă a avut pierderi mari de sânge, medicii estimând că doar burtica ei cântărea aproape 30 kg.

Medicii au dezvăluit că sănătatea tuturor celor nouă bebeluși s-a îmbunătățit semnificativ, cea mai grea cântărind acum puțin peste 3 kilograme și cea mai ușoară, Arby, care este hrănită în mod constant pe cale intravenoasă, în jur de 1,5 kilograme.

Sursa: dailymail.co.uk

Distribuie articolul: