Caz medical extrem de rar, dar fericit! O mămică de 37 de ani a născut 10 bebeluși și deține recordul mondial, stabilit acum o lună, după ce o femeie din Mali, Halima Cisse, a dat naștere la 9 copii.

La fel ca în cazul Halimei Cisse, Gosiame Thamara Sithole, de 37 de ani, nu știa cu exactitate câți copii avea să nască, întrucât medicii i-au dat cifre diferite de fiecare dată. Mai întâi i s-a spus că va da naștere la 5 copii, apoi 8, ca într-un final să nască prin cezariană 7 băieți și 3 fete, devenind deținătoarea recordului Guinness pentru cei mai mulți copii născuți de o femeie simultan.

Femeia și soțul ei, Teboho Tsotetsi, așteptau opt bebeluși, însă doi nu au fost văzuți la ecografie.

„Am fost șocată de sarcina mea. A fost greu la început. Am fost bolnavă, mi-a fost rău. Încă mi-e greu, dar sunt obișnuită cu asta acum. Nu mai simt durere… Mă rog doar ca Dumnezeu să mă ajute să-i nasc sănătoși, să fim în viață și eu și copiii mei“, a declarat Sithole pentru presa din țara ei înainte să nască, atunci când știa că are 8 copii.

Soțul femeii a spus că aceasta a născut în a 29-a de săptămână de sarcină și că sarcina ei a fost sută la sută naturală, pentru că nu a urmat niciun tratament de fertilitate.

Sithole, care are deja o pereche de gemeni de șase ani, a născut luni seară și le-a transmis jurnaliștilor că este „fericită și emoționată”.

În mai, o tânără maliană a născut 9 copii în Maroc, bătând recordul deținut de o femeie din SUA, Nadya Suleman, care născuse 8 ​​bebeluși în 2009.

Citește și: O mămică de 39 de ani, cu 16 copii, nu se oprește la această cifră: „Cam la trei luni după ce am născut, rămân iar însărcinată” (Vide)

Distribuie articolul: