Nașterea unui copil este cu adevărat un eveniment emoționant și special, care schimbă viața oricărui om. De asemenea, acest moment reprezintă o șansă unică pentru sănătatea copilului în viitor: doar în momentul nașterii poate fi colectată o sursă unică de celule stem din cordonul ombilical. În caz de nevoie, aceasta îi va putea oferi un tratament personalizat copilului (chiar și la vârsta adultă) pentru cel puțin 70 de afecțiuni grave. Unele dintre acestea au fost considerate, până acum, boli incurabile.

Știai că 1 din 2 oameni care au nevoie de un transplant nu găsesc niciodată un donator compatibil? Te-ai gândit vreodată cum ar fi ca viitorul tău copil să aibă depozitată o mostră de celule stem 100% compatibilă, care să îi salveze sănătatea? În prezent se fac cercetări pentru utilizarea celulelor stem în tratarea altor 80 de afecțiuni grave, printre care: afecțiuni autoimune (diabet, scleroză multiplă sau Parkinson), cardiace, sau afecțiuni ale ficatului și ciroza.

Ce sunt celulele stem?

Celulele stem sunt responsabile de menținerea sănătății noastre. Cele recoltate la naștere din sângele ombilico-placentar sunt celule stem adulte, pe deplin dezvoltate – fundamentale pentru sistemul nostru imunitar și pentru sânge. Deoarece sunt recoltate în acest moment, reprezintă cea mai pură formă de celule stem, nefiind afectate de îmbătrânire sau de alți factori externi.

Celulele stem sunt extrem de importante pentru organismul uman, deoarece ele se pot dezvolta în alte tipuri de celule (musculare, sanguine dar și altele), care pot forma la rândul lor țesuturi și organe în corpul uman.

De ce să recoltăm celule stem la nașterea copilului?

Din fericire, tot mai mulți părinți se arată interesați de felul în care celulele stem pot proteja sănătatea copilului lor.

Este important de precizat că mostra de celule stem colectată la naștere reprezintă cea mai bună soluție disponibilă pentru copil, în cazul în care va avea nevoie vreodată de un transplant.

Deoarece compatibilitatea este de 100%, iar celulele sunt disponibile în orice moment, acestea reprezintă cea mai bună soluție pentru copil, pe viitor, în cazul unui transplant.

Există o șansă de 1 din 4 ca fiecare alt copil cu aceiași părinți biologici să poată beneficia de această mostră de celule stem, dacă va avea nevoie de un transplant pe viitor.

Procesul de colectare nu implică nici un fel de risc pentru mamă sau copil. Acesta este realizat de personal calificat din echipa medicală care se ocupă de naștere (medicul sau asistenta) și este o procedură foarte simplă și inofensivă.

Este indicat ca celulele stem ale copilului să fie stocate de o bancă specializată.

ALFA BIOBANK este prima instituție din RM specializată pentru depozitarea personală a țesuturilor și celulelor umane care asigură servicii medicale de bio-asigurare.

ALFA BIOBANK este autorizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova prin Ordinul nr. 1097 din 30 septembrie 2019

P