Veste tristă din Ucraina. Azi dimineață, a vut loc un atac cu rachetă asupra orașului Uman. Sunt 9 morți și 17 răniți. În timpul operațiunii de salvare, trei copii au fost salvați, informează unian.net.

În orașul Uman, regiunea Cherkasy, în urma unei lovituri cu rachete rusești, 9 persoane au murit deja, iar alte 17 au fost rănite. Astfel de date au fost raportate de ministrul Afacerilor Interne Igor Klymenko în emisiunea telethonului.

Reamintim, de la ora 9:02, șeful OVA de la Cherkasy, Igor Taburets, a raportat șase morți. „Alţi nouă sunt în spital. Operaţiunea de salvare continuă”, a precizat apoi el detaliile.

Și înainte de aceasta, Ministerul Afacerilor Interne a raportat că la ora 8:30 se știa despre patru morți și 17 răniți. „Trei au fost scoși de sub dărâmături. O altă persoană a murit în spital”, a precizat Ministerul Afacerilor Interne și a adăugat că au reușit să salveze trei copii.

Mesajul spunea că răniții primesc asistență medicală.

„Operațiunile de căutare și salvare continuă”, a adăugat ministrul de Interne Igor Klymenko.

Atacul cu rachete pe 28 aprilie
În această dimineață devreme, un val de alerte de raid aerian a cuprins Ucraina. Mai târziu s-a cunoscut despre intrarea într-o clădire rezidențială înaltă din Uman, regiunea Cherkasy și în Nipru. Și PPO a lucrat peste Kiev și a doborât 11 rachete.

În total, rușii au lansat 23 de rachete de croazieră din Marea Caspică pe teritoriul Ucrainei, dintre care 21 au fost doborâte.