Oricine a privit desenul animat Ratatouille își aduce aminte de rețeta de legume cu care micuțul bucătar cu blăniță și-a cucerit criticul de restaurante. Ei bine, am hotărât să încerc și eu această rețetă pentru a vedea dacă într-adevăr e atât de gustoasă în varianta ei feliată. Drept care v-o reproduc mai jos: Ingrediente pentru 1 porție. Prețul unei porții – în funcție de sezon, între 10 și 30 de lei

  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei dulce
  • 2 roșii
  • 2-3 căței de usturoi
  • Oregano
  • Suc de lamâie
  • 2 crenguțe de rozmarin

Mod de preparare:
Se spală legumele, se taie felii subțiri – eu le-am tăiat de circa 1 cm grosime.

Se unge o tavă cu ulei, în care se așează feliile de legumele pe rând, asortându-le. Se sărează, pipărează, se presoară cu oregano, rozmarin, se stropesc cu ulei și suc de lămâie.

Punem tava la cuptor pentru 20-30 de minute. Eu am pus-o fără să o acopăr cu folie, dar dacă vă temeți că s-ar putea să se usuce prea mult, puteți acoperi cu folie de aluminiu, pe care să o scoateți în ultimile 10 minute. Ratatouille se servește ca garnitură, presărat cu pătrunjel tăiat fin.

Pofă bună!

Distribuie articolul: