Mii de femei au ieșit în stradă în Franța pentru a-și revendica drepturile. La Paris, Marseille, Strasbourg sau Bordeaux, manifestantele au mărșăluit pe principalele străzi ale orașelor, relatează televiziunea franceză de știri BFM TV, citată de AGORA.

„Când femeile se opresc, totul se oprește”.

Cu această lozincă au manifestat miile de femei care au ieșit în stradă. Ele au cerut oprirea inegalităților, a discriminării, precum și a violențelor sexuale și sexiste.

Totodată, femeile au cerut să aibă salarii egale cu cele ale bărbaților. În toate orașele, manifestantele s-au oprit în mod simbolic la ora 15:40, ora la care, teoretic, acestea încetează a mai fi remunerate dacă e să ținem cont de diferențele salariale.

Într-un comunicat, șapte organizații sindicale au cerut începerea negocierilor pentru a revaloriza salariile în domeniile preponderent feminine.

Totodată, premierul Franței, Jean Castex, s-a arătat deranjat de faptul că diferențele salariale încă mai există.

„Este absolut anormal, nu îndrăznesc să spun scandalos, că lucrând egal, chiar dacă au fost făcute progrese, salariul nu este încă egal. E inexplicabil”, a declarat oficialul francez.

Potrivit statisticilor, în Franța bărbații au salarii cu circa 25% mai mari decât femeile.

Sursa: AGORA
Foto: suduest.fr, la Republique des Pyrenees, A la Une