Celebrul italian a acumulat o datorie de 10 milioane de euro la Banco BPM, formată în ianuarie în urma fuziunii dintre Banco Popolare și Banca Popolare di Milano, care a dat un împrumut de 10 milioane euro companiei First Investment SpA, a cărei administrator unic este Gianluca Vacchi.

Se spune că suma inițială era de 30 de milioane de euro, ce a fost plătită în tranșe, dar întrucât împrumutul nu a fost returnat în întregime, Banco BPM a obținut confiscarea proprietății. Prin urmare, au fost confiscate iahturi, vile, acțiuni și unități de la clubul de golf pe care acesta îl deține. Ziarele Riffeser QN, La Nazione, il Resto del Carlino au publicat pe prima pagină noutatea privind „mirosul de faliment” al antreprenorului, urmărit de 12 milioane de adepți pe Instagram.

Gianluca VacchiPotrivit lor, bogăția atribuită “împăratului socialmedia” se trage de la familia sa, care are un pachet majoritar de acțiuni la multinaționala AMI, dar Vacchi, care este oficial un antreprenor, nu are angajamente directe în afacere de familie și își petrece cea mai mare parte din timp pentru a se promova pe el însuși și imaginea lui de „Mister Enjoy”. Vacchi a mai avut în trecut probleme cu alte bănci, cum ar fi Popolare di Vicenza, pentru o vilă în Porto Cervo pentru care a obținut un împrumut de 6 milioane de euro, care nu a fost achitat pe deplin. Conform QN (Quotidiano Nazionale), care i-a atribuit lui Vacchi profesia de „fancazzista” sau „pierdevară”, este recomandat ca acesta să se țină departe de afacerea familiei, care valorează 1 miliard 300 de milioane de euro.

De asemenea, presa italiană pune la îndoială și realizările lui de pe rețelele sociale:

„Există o suspiciune că acești 12 milioane de adepți au fost obținuți printr-o companie engleză, specializată în vânzarea de „prieteni” și „pachete de followeri” pe Instagram, pentru cei care doresc să urce în vârfurile societății” a remarcat Quotidiano Nazionale.

Sursa: Quotidiano Nazionale

Distribuie articolul: