Marile companii chineze se implică în lupta împotriva coronavirusului. Totodată, și Bill Gates a promis că va dona o sumă considerabilă pentru descoperirea cât mai rapidă a unui vaccin. 

Jack Ma – cel mai bogat om din China şi fondatorul Alibaba, va dona 14,5 milioane de dolari pentru combaterea coronavirusului. Într-o postare pe contul de Weibo, fundaţia Ma a anunţat că a donat 100 de milioane de yuani pentru a „sprijini dezvoltarea unui vaccin contra coronavirusului”, transmite Mediafax.ro.

În același timp, conglomeratul chinez a donat 300 de milioane de yuani, aproximativ 43,5 milioane de dolari. Şi proprietarul platformei TikTok a anunţat că va contribui financiar pentru lupta împotriva epidemiei. Bill şi Melinda Gates au promis că vor trimite 10 milioane de dolari ca fonduri pentru serviciile de sănătate din China şi Africa.

Citește și: 8 sfaturi pentru a preveni infecția coronavirus. Recomandările specialiștilor

Joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decretat stare de urgenţă internaţională. Până în acest moment coronavirusul a luat viața a 259 de oameni.

Sursa: AGORA

Vezi și: Moldoveanca stabilită în China, despre coronavirus și panica creată: „Dacă cineva e prins la ieșirea din oraș, riscă 7 ani de închisoare!”