Practici diete drastice pentru a pierde din kilograme? Află că există astfel de produse, puțin calorice, pe care poți să le consumi fără a te supune riscului „adăugării în kilograme”, mai mult decât atât…acestea te pot ajuta să slăbești! 

Efectul de slăbire în urma consumului acestor produse lucrează pe un principiu simplu: pentru a prelucra aceste alimente, organismul pierde mai multă energie decât primește. Spre exemplu, pentru prelucrarea a 100 g de salată verde care constituie 15 calorii, organismul tău va pierde 130 de calorii.

Vezi mai jos care sunt aceste 9 alimente „minune”.

Castravete

Dacă și există un produs pe care îl puteți mânca în cantități nelimitate așa ca să nu-ți faci griji că vei adăuga kilograme în plus, atunci acesta este castravetele. Pe lângă faptul că acesta are un conținut ridicat de apă, care elimină din organism toxinele, acesta mai conține astfel de vitamine cum ar fi vitamina A, B1, B2, C și alte fibre și minerale care îmbunătățesc microflora intestinală.

Țelina

Are cea mai scăzută cantitate de calorii din toate legumele, 100 g de țelina conține aproximativ 12-15 kcal, iar digestia necesită de la două până la trei ori mai multă energie. Prin urmare, dacă dorești să pierzi în greutate, ar fi bine să te deprinzi cu gustul specific al țelinei și să începi să o adaugi și în salate.

Ghimbirul 

Ghimbirul este și el un produs care are efect de slăbire, datorită faptului că determină organismul să producă căldură și astfel să cheltuiască mai multă energie.

Ceaiul verde

Băuturile, de asemenea, te pot ajuta să pierzi din kilograme. Iar primul pe listă este ceaiul verde. În 100 ml de ceai verde (fără zahăr) se conține doar 3-5 calorii. În același timp, organismul cheltuiește aproximativ 30 de calorii pentru asimilarea ceaiului.

Grapefruit

Pe lângă faptul că grapefruit-ul este un produs cu conținut scăzut de calorii, acesta este cunoscut și pentru efectele pe care le are în îmbunătățirea digestiei și pentru îndepărtarea excesului de lichid din organism.

Afinele

Alături de multe alte fructe de pădure, afinele au un conținut scăzut de calorii, dar sunt bogate în nutrienți. Astfel, o mână de afine va oferi organismului antioxidanții necesari, vitaminele (A, C, B1) și minerale (magneziu, fosfor, potasiu).

Spanacul

Spanacul merită o atenție specială nu numai pentru că are foarte puține calorii, ci și pentru proprietățile sale benefice pentru organism. Astfel, frunzele de spanac sunt capabile să compenseze deficitul de acid folic, să-i furnizeze magneziu și alte vitamine și minerale utile.

Pătrunjelul

Verzăturile, în special pătrunjelul, sunt bogate în antioxidanți, magneziu, vitaminele A, C și K, beta-caroten. În plus acesta nu prezintă nici un risc pentru silueta ta.

Alge marine

100 g de alge marine conțin  numai 49 kcal și o mulțime de vitamine și minerale: vitamina A, vitaminele din grupa B, calciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu, aminoacizi și iod.

Sursa: Glamour.ru

Distribuie articolul: