Jurnalista Anna Smolnițchi trăiește de câteva zile un nou rol, sau poate cel mai frumos rol din viața unei femei - cel de mamă. Miercuri, 15 noiembrie, Anna a adus pe lume primul său copilaș, o minune de fetiță, care a primit numele Emma. „Niciodată nu m-aș fi gândit că întâlnirea cu zecile de medici și lucrători medicali la sfârșit de sarcină, în timpul nașterii prin cezariană în regim de urgență și după apariția pe lume a Emmei, putea fi una din cele mai fericite din viața mea”, a menționat proaspăta mămică pe blogul său, acolo unde a scris mai multe detalii despre experiența nașterii la Spitalul Clinic Minicipal Nr.1.

Niciodată nu i-au plăcut spitalele, mai ales cele din Moldova. Iată de ce, Anna Smolnițchi a petrecut ore și zile în șir pentru a căuta numele medicului, căruia i-ar putea încredința tot ce are mai scump – viața copilului pe care îl aștepta cu toată inima. Iar acel nume a fost Constantin Ostrofeț, „cu laude fără sfârșit din partea mămicilor”, spune jurnalista.

„Prima noastră întâlnire cu el, răspunsurile la lista mea cu întrebări scrise cu grijă și emoție pentru ceea ce urma să se întâmple în viața mea, a pus capac la toate fricile. Știam că vom ajunge pe mâini bune. Pe lângă faptul că are o experiență mare în obstetrică și ginecologie, este lector universitar și un bun specialist, mai are și un sănătos simț al umorului. Știam că fără ultimul ingredient, experiența nu avea cum să fie perfectă, iar noi asta căutăm, nu? Perfecțiunea în toate, să funcționeze totul conform planului. Ei bine, la săptămâna a 35-ea de sarcină, totul a funcționat exact invers decât am plănuit”, scrie Anna pe blog.

„În această călătorie dificilă, cu preeclampsie, frica de a afecta fătul, mai rău- de a o pierde pe Emma, cu edeme care m-au făcut prizoniera unui corp pe care eu nu îl cunoșteam, am avut alături de mine o echipă de medici și lucrători medicali rupți din poveste. Am auzit multe istorii teribile despre nașterile în Spitalul Clinic Municipal Nr. 1, multe acuzații la adresa sistemului și a medicilor atunci când spuneam că acolo voi merge să nasc, iar ceea ce am găsit la fața locului mă face să cred că e bine să îți asculți inima. Inima m-a dus la ușa acestui spital și nu m-a dezamăgit.”

„În ziua în care am coborât scările cu Emma în brațe, aveam o frică greu de explicat. Îmi dau lacrimile când vorbesc despre asta… După o săptămână și câteva zile în care am fost îngrijită, protejată și supravegheată de medici, mă simțeam ca o copilă care merge în clasa întâi sau încearcă să învețe să meargă pe bicicletă. Între pereții spitalului, nu îmi era frică de nimic – nici măcar de anestezia spinală. Deciziile înțelepte ale medicilor și grija infirmierelor, a moașelor, a surorilor medicale, mă fac să spun astăzi că tot Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 va fi alegerea mea atunci când voi decide să aduc pe lume un al doilea copil”, conchide Anna Smolnițchi.

Citește și: Jurnalista Anna Smolnițchi va deveni în curând mămica. „Sunt atât de încântată, atât de nerăbdătoare”. Interviu

Dragă Anna, îți dorim multă sănătate ție și micuței Emma! Să aveți parte doar de zile cu soare!

Foto: annasmolnitchi.wordpress.com, Irina Spinei Photography