Prinții William și Harry i-au adus ieri, un omagiu bunicului lor, Prințul Philip, mesajele lor fiind transmise la scurt timp unul după altul. Aceștia l-au descris drept un om de onoare, cu un simț al umorului deosebit. 

„Centenarul vieţii bunicului meu a fost definit de serviciu – în slujba ţării sale şi Commonwealth-ului, soţiei lui şi Reginei şi familiei noastre.

Mă simt foarte norocos să am nu doar exemplul lui care m-a ghidat, ci şi prezenţa lui mult în viaţa mea de adult – ambele, în vremuri bune şi în cele mai grele zile. Voi fi mereu recunoscător că soţia mea a avut atâţia ani să îl cunoască pe bunicul meu şi pentru bunătatea pe care el i-a arătat-o. Nu voi lua de-a gata amintirile speciale pe care copiii mei le vor avea întotdeauna cu străbunicul lor venind să îi ia cu trăsura şi că au văzut ei înşişi simţul lui contagios de aventură, precum şi simţul umorului.

Bunicul meu a fost un om extraordinar şi parte dintr-o generaţie extraordinară. Catherine şi cu mine vom continua să facem ce el şi-ar fi dorit şi o vom sprijini pe Regină în anii următori. Îmi va lipsi bunicul meu, dar ştiu că el ar fi vrut ca noi să continuăm munca”, a transmis Prinţul William.

Prințul Harry a revenit duminică în Marea Britanie pentru a fi prezent la funeraliile bunicului său, dar fără Meghan Markle. Acesta însă a transmis un mesaj din partea amândurora, prin intermediul fundației Archewell.

„Bunicul meu a fost el însuşi cu adevărat, cu o inteligenţă foarte ascuţită şi putea capta atenţia oricărei încăperi datorită farmecului său, dar şi pentru că nu ştiai vreodată ce urma să spună. Va fi ţinut minte drept cel mai longeviv consort al unui monarh, ca un militar decorat, ca un prinţ şi ca un duce. Dar pentru mine, la fel ca pentru oricine care a pierdut pe cineva drag sau un bunic de-a lungul acestui an dureros, el a fost bunicul meu: un maestru al fripturilor la grătar, o legendă a persiflării şi un neastâmpărat până la final.

Deşi aş putea să continui multă vreme în acest stil, ştiu că dacă el ar mai fi aici, ne-ar spune, ţinând o bere în mână: „Haideţi, terminaţi odată cu asta!”.

Ne va lipsi teribil de mult şi va fi ţinut minte pentru totdeauna de naţiunea noastră şi de lumea întreagă. Meghan, Archie şi eu (precum şi viitoarea lui strănepoată) vom avea mereu un loc special pentru el în inimile noastre”, a adăugat prinţul Harry.

Nu se știe dacă frații s-au întâlnit zilele acestea. Funeraliile Prințului Philip, decedat pe 9 aprilie, vor avea loc în această sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St. George de la Castelul Windsor, la ora locală 15.00.

Citește și: Prințul Harry a sosit ieri la Londra pentru a fi prezent la funeraliile bunicului său. Meghan Markle a rămas în SUA

Distribuie articolul: