Ducele și Ducesa de Sussex trebuie să returneze o mare parte din cadourile pe care le-au primit cu ocazia nunții, cadouri în valoare de peste 7 milioane de lire sterline.

Prințul Harry și Meghan Markle au primit numeroase cadouri după nunta din 19 mai, de la diverse celebrități și companii, dar acum ei trebuie să le returneze.

Motivul este destul de simplu: regulile de protocol ale Casei Regale Britanice.

Potrivit acestor reguli, familia regală nu are voie să primească anumite cadouri care ar putea ulterior să le afecteze imaginea.

„Cadourile oferite în UK de diverse companii comerciale ar trebui în mod normal refuzate, cu excepția celor oferite ca suvenir cu ocazia unei vizite oficiale, pentru a marca o nuntă regală sau alte ocazii personale speciale. Atunci când cadourile sunt acceptate, consimțământul membrului din familia regală trebuie să fie explicit astfel încât respectiva companie să nu poată folosi cadoul în scopuri comerciale”, se arată în regulile regale.

„Cadourile oferite de persoane fizice care locuiesc în UK și nu sunt cunoscute personal de membrii ai familiei regale trebuie refuzate atunci când există îndoieli cu privire la proveniența cadoului sau motivul pentru care este dăruit”.

Înainte de nuntă, Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat oficial că îi roagă pe cei care doresc să le facă un cadou să doneze în numele lor către mai multe organizații caritabile.

Citește și: Are sau nu Meghan Markle intervenții estetice? Iată părerea unui chirurg estetician despre chipul ducesei de Sussex

Distribuie articolul: