Cum îi spui copilului că mariajul părinţilor lui se prăbuşeşte? Asemenea discuţie a trebuit să aibă regretata Lady Di cu fiul ei cel mare înainte ca întreaga lume să afle despre asemenea subiect de mare interes.

Cum a decurs întregul dialog dintre mamă şi fiu când a venit momentul ca viitorul Rege al Marii Britanii să afle adevărul? Prinţul şi Prinţesa de Wales s-au separat în 1992 şi, trei ani mai târziu, Diana s-a decis să spună lumii întregi motivul despărţirii lor. Mai exact, a vorbit celor de la BBC despre aventura pe care soţul ei, Charles, o avea cu Camilla Parker Bowles. „Păi, eram trei în căsnicia aceea şi devenise cam aglomerat”, a şocat Prinţesa întregul mapamond la acea vreme.

Totuşi, înainte de-a face publică infidelitatea Prinţului Charles, a trebuit să le dezvăluie copiilor ei motivul pentru care mami şi tati s-au despărţit. Şi a început cu fiul cel mare. „Am mers la şcoala lui şi i-am spus totul între patru ochi. I-am spus că, dacă găseşti pe cineva pe care-l iubeşti, trebuie să faci tot ceea ce-ţi stă în putinţă pentru ca relaţia respectivă să reziste. Şi, dacă eşti atât de norocos încât să găseşti pe cineva care te iubeşte, trebuie, de asemenea, să protejezi acea relaţie”, i-a dezvăluit Lady D jurnalistului Martin Bashir de la BBC.

Reacţia lui William

După care Prinţesa a continuat: „William m-a întrebat atunci ce s-a întâmplat şi dacă pot să-i răspund la o întrebare. Iar eu i-am zis că da. El m-a întrebat dacă ăsta e motivul pentru care mariajul nostru n-a mai rezistat. Iar eu i-am spus că eram trei în acea căsnicie, iar presiunea presei a fost alt factor care a afectat relaţia noastră. Aşadar ambele motive au făcut ca totul să devină foarte greu. Cu toate că încă îl iubesc pe Papa, nu mai pot locui sub acelaşi acoperiş cu el.”

Fosta soţie a Prinţului Charles a adăugat că s-a temut de reacţia fiului ei. „El e un copil foarte profund şi nu ştim ce efect poate avea tot ceea ce i-am spus atunci. Dar am încercat să-i explic totul într-un mod blând, fără resentimente sau furie.”

Cei de la CheatSheet susţin că mulţi membri ai familiei regale britanice au fost furioşi pe ea că a dezvăluit atâtea detalii presei, inclusiv William. „William a fost expus la tot ceea ce a spus ea în acel interviu şi a fost absolut furios pe mama lui”, a declarat Katie Nicholl, corespondentul regal de la Vanity Fair, pentru documentarul „William and Harry: Brothers in Arms.”

Harry, prea mic ca să înţeleagă

Nicholl susţine că „atunci a fost singurul moment în care William s-a supărat atât de tare pe mama lui şi a spus că nu o poate uita niciodată pentru ceea ce a făcut. Pur şi simplu, nu înţelegea cum mama lui ar invita camerele de filmat în casa în care ea şi-a crescut şi iubit copiii şi l-ar trăda, într-un mod atât de public, pe tatăl lui.”

După discuţia avută cu William, Diana nu i-a mai spus şi lui Harry despre infidelitatea tatălui lui. Acesta a aflat despre aventura lui Charles din emisiunea Diana: „The Woman Inside”. Era prea mic ca să înţeleagă ce se întâmpla şi tot ceea ce a făcut a fost să întrebe de Camilla.

Bashir, jurnalistul care a intervievat-o pe Diana, este acum subiectul unei posibile investigaţii privind modul în care a gestionat întreaga situaţie cu fosta soţie a viitorului Rege al Marii Britanii. Totuşi investigaţia nu a început încă, având în vedere că jurnalistul de 57 de ani suferă, în momentul de faţă, de COVID-19.

Sursa: okmagazine.ro