Aleasa prințului William este prima mireasă regală care se diferențiază de alte neveste regale printr-un parametru destul de neobișnuit. 

Prințul William și Kate Middleton au avut nevoie de mult timp pentru a decide că vor să-și petreacă toată viață împreună. Cu toate acestea, când prințul a propus iubitei sale să devină soț și soție, Kate a avut ocazia să se exprime la maxim.

Studierea la Universitatea Scoțiană St. Andrews, nu numai că i-a oferit femeii posibilitatea de a-și găsi dragostea, ci i-a oferit și posibilitatea de a deveni prima mireasă regală cu studii superioare. William și Kate s-au întâlnit când erau în primul an de studii, ambii au studiat istoria artei, dar la un moment dat prințul a preferat în continue Geografia, dar ducesa de Cambridge a obținut diplomă de studii superioare în domeniul Istoria Artei. Când Kate va deveni regină consortă, va fi prima femeie în acest statut care are studii superioare.

Apropo, atât actualul monarh, cât și moștenitorul tronului au participat la ceremonia de absolvire a lui Kate. Rudele prințului William au venit la Universitatea Scoțiană pentru a-l susține pe el, dar, întâmplător, au asistat și la absolvirea viitoarei nore.

În 2018, familia regală și-a întâmpinat cea de-a doua mireasă cu acte de absolventă. Este vorba despre Meghan Markle, care a studiat la Universitatea Northwestern Illinois. Este licențiată în teatru și studii internaționale – ambele subiecte în mod clar sunt aproapiate inimii ei, atât ca actriță, cât și ca activistă. În plus, ea a petrecut un an întreg, în timpul studiilor sale, în Spania, unde și-a extins cunoștințele în domeniul teatrului.

Spre deosebire de fiii și nepoții săi, Regina Elisabeta nu a a avut parte de o educație universitară – tradiția nu presupunea înscrierea femeilor din linia succesorală în instituțiile de învățământ superior.

Sursă: marieclaire.ru