Tinerețea e cel mai prețios dar pe care avem, însă este suficientă puțină nepăsare din partea noastră și uite că acest dar dispare! Vezi mai jos câteva elemente esențiale pe care să le introduci în rutina ta zilnică pentru a întârzia apariția primelor semne de îmbătrânire.

Îngrijire și hidratare

Fără doar și poate, cel mai important element care îți demască vârsta, precum și modul în care ai grijă de tine, e pielea, definită de altfel și „cel mai mare organ al corpului uman”. Pentru a-ți menține sănătatea pielii și a podoabei capilare, hidratează-te cât mai mult, bea, pe lângă multă apă, fresh-uri naturale din fructe, supe cremă și evită băuturile acidulate. Nu uita că alcoolul și cafeaua deshidratează foarte mult, iar pentru a preîntâmpina acest efect, consumă cât mai multă apă după ce bei o ceașcă de nes, o bere cu arome fructate sau un cidru. Pentru ten, folosește neapărat cremă de protecție solară cu factor spf ridicat și măști de față pe care să le aplici după o prealabilă curățare profundă a tenului. Nu uita, de fiecare dată când utilizezi soluții de curățat, să îți pui mănuși, pentru ca pielea mâinilor să nu se înăsprească și ulterior să se exfolieze.

Mișcare zilnică

Chiar dacă încă nu ai curaj să-ți reiei antrenamentele la sala de fitness din considerente de siguranță și distanțare socială, poți să faci mișcare în confortul propriei locuințe sau în parc. De un real ajutor îți pot fi tutorialele de pe YouTube, în care traineri avizați ghidează publicul larg, de foarte multe ori gratuit. Dacă alegi să te antrenezi acasă, ți-ar trebui o saltea, gantere sau măcar două sticle umplute cu apă, poate și niște corzi elastice. În cazul în care alegi să faci mișcare în aer liber, atunci vei avea nevoie doar de încălțăminte și îmbrăcăminte adecvate. E drept, dacă ești precaută și porți mască și în locurile aglomerate, s-ar putea să îți fie greu să faci acest lucru purtând mască, însă poți alege una special concepută pentru alergători, realizată de obicei din silicon, care este potrivită oricărui sport în care dozarea respirației este esențială: de la alergare la ciclism, mers pe role, dans. E important să ai răbdare cu tine și, până capeți o condiție fizică și un tonus motivant, să nu te încumeți să dobori propriile recorduri din trecut. Sportul te va ajuta să te tonifiezi, dar și să gestionezi stresul. Totodată, poți combina exercițiile de aerobic sau pilates cu cele de yoga și pilates, metode renumite pentru stoparea îmbătrânirii și pentru efectele anti aging în general.

Dacă toate aceste obiceiuri îți intră în rutina zilnică, atunci poți fi sigură că ceilalți vor crede că ai descoperit elixirul tinereții.

Sursa: Kudika.ro