Este clar că ne aflăm într-o perioadă când oamenii își doresc mai mult ca niciodată să fie veșnic tineri și sunt gata să facă orice pentru asta. De vină sunt standardele de frumusețe impuse de tot ce înseamnă rețele sociale, iar de aici pornește și frica oamenilor de a îmbătrâni.

Cercetătorii au demonstrat că există și alte modalități care pot ajuta o femeie să pară mai tânără, fără să apeleze la operații estetice și alte proceduri invazive scumpe și care nu întotdeauna oferă un rezultat dorit.

În cadrul unui studiu citat de Brightside, oamenii de știință au demonstrat că există unele trăsături cheie ale chipului care pot trăda imediat vârsta.

Nuanța pielii este un semn care indică îmbătrânirea

În afara semnelor cunoscute de îmbătrânire, precum pielea lăsată, ridurile și liniile fine, există și alte semne mult mai subtile.

Specialiștii au adăugat pe listă și contrastul facial. Acesta este definit ca diferența de luminozitate și culoare dintre ochi, gură, sprâncene și pielea din jurul acestora.

Studiile au arătat că îmbătrânirea și expunerea la soare afectează pielea și reduce acest contrast.

Femeile par mai tinere atunci când sprâncenele, ochii și buzele sunt bine definite

Pentru a testa teoria contrastului facial și modul în care oamenii percep vârsta în funcție de acesta, cercetătorii au modificat fotografiile unor femei din patru grupuri etnice. Au modificat în fotografii trei zone cheie ale feței și au făcut două versiuni ale aceleiași imagini – una cu un contrast ridicat și cealaltă cu un contrast scăzut.

Ei le-au cerut participanților la studiu să selecteze imaginile în care femeile par mai tinere. Aproape 80% dintre participanți au ales fotografia cu un contrast mai mare. Rezultatele au confirmat că aspectul sprâncenelor, ochilor și buzelor determină cât de tânără sau bătrână pare o femeie.

În studiul menționat, cercetătorii au mai descoperit că folosirea machiajului poate să crească luminozitatea feței și contrastul facial.

De exemplu, fardul de pleoape, eyeliner-ul și mascara definesc ochii și fac ca o femeie să pară mai tânără.

Nuanțele pe care le alegi pentru fardul de pleoape ar trebui să depindă de culoarea naturală a ochilor tăi. Pentru ochii albaștri, nuanțele contrastante de oranj, cupru sau auriu pot fi cele mai bune alegeri. Pentru ochii căprui, nuanțele reci, așa cum sunt albastru sau violet, oferă cel mai mare contrast. Pentru ochii verzi poți alege tonurile de argintiu, oranj sau mov.

Mare grijă la sprâncene! Aspectul lor este esențial 

Știm deja că sprâncenele au capacitatea de a încadra chipul și de a oferi armonie trăsăturilor feței. Culoarea și definirea sprâncenelor joacă un rol important în modul în care este percepută vârsta unei femei. Sprâncenele tale ar trebui să aibă o nuanță cu unul sau două tonuri mai închisă decât culoarea părului.

De asemenea, este important să le definești și să ascunzi spațiile goale dintre fire cu ajutorul unui creion special sau a unui fard pentru sprâncene. Nu uita ca de fiecare dată când îți vopsești părul să îți vopsești și sprâncenele într-o nuanță puțin mai închisă.

Buzele uscate te îmbătrânesc. Hidratează-le și ai grijă la culoarea rujului 

Pe măsură ce îmbătrânim, culoarea naturală a buzelor se estompează și devine mai palidă. Acesta este un alt indiciu subtil care poate dezvălui adevărata vârstă. Pentru a reda culoarea buzelor, folosește un ruj cu aspect natural. Evită rujurile în culori închise, care creează un efect vizual de subțiere la nivelul buzelor.

Nu doar culoarea buzelor este importantă, ci și aspectul acestora.

Buzele suple și hidratate te ajută să pari mai tânără. Exfoliază-le cu regularitate și aplică balsam intens hidratant.

 

Distribuie articolul: