Cu toții știm ce sunt Jocurile Olimpice și unde acestea s-au desfășurat pentru prima dată. Dar oare știți cine au fost primele femei care au câștigat aurul olimpic?

Îți prezentăm primele deținătoare ale medaliilor de aur la diferite categorii de sporturi în cadrul Jocurilor Olimpice.

Hélène de Pourtalès

În 1900,  când femeilor li s-a acordat dreptul de a participa în Jocurile Olimpice, Hélène de Pourtalès a participat la categoria cursei pe lac cu yahtul care a avut loc la Paris, alături de soțul și nepotul acestuia, Bernard. În urma competiției, aceștia obțin medalia de aur, Hélène devenind prima femeie din istorie care a obținut aurul. 

Charlotte Cooper Sterry

Este cunoscută ca fiind o jucătoare de tenis profesionistă, care în 1900 a câștigat aurul olimpic. Se spune că aceasta folosea mereu două rachete de tenis, una pentru antrenamente, iar cealaltă fiind pentru competiții. De asemenea, pentru a-și garanta victoria, aceasta ataca adversarul doar în momentul oportun.

Margaret Abbott

S-a întâmplat vreodată să partcipi într-un concurs și să nu știi că particpi în el? Margot Abbott, este o jucătoare de golf americană. În 1900 obține medalia de aur, aceasta neștiind că a participat la Jocurile Olimpice, crezând că este un turneu obișnuit de golf.

Helga Haase

În iarna anului 1960, Helga participă la Jocurile Olimpice din Elveția, categoria patinaj viteză pe distanța de 500 m, devenind astfel prima femeie care obține aurul olimpic la această categorie. De asemenea, ea câștigă medalia de argint la categoria de 1000 m, ocupând poziția a opta la categoria de 1500 m.

Herma Szabo 

 

Herma Szabo, cunosută și sub numele de scenă Szabó, Plank-Szabo, Planck-Szabo, a fost medaliată cu aur olimpic în cadrulul Jocurilor Olimpice din iarna anului 1924. De asemenea, ea a fost prima femeie care a participat purtând o fustă mai scurtă de genunchi, ceea ce i-a permis libertatea în mișcări în timpul competiției.

Curajul acestor femei de a concura la Jocurile Olimpice demonstrează că indiferent de genul persoanei, perseverența, munca și dorința sunt cele care ne distrug bariele, astfel dezlănțuind talentul din noi.

Autoare: Andreea Chișcă, studentă ACJ


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Distribuie articolul: