Prințul Harry a adus un omagiu bunicului său, prințul Philip, care a murit vineri la vârsta de 99 de ani. Astfel, a fost plasat un mesaj pe pagina web a organizației Archewell, care aparține lui Harry și soției sale, Meghan Markle. Până acum, Harry și soția sa nu au vorbit direct despre moartea lui Philip, iar în Regat au început să apară speculațiile cu privire la o posibilă participare a cuplului la înmormântarea ducelui de Edinburgh. 

 „În memoria Alteţei Sale Regale, Ducele de Edinburgh, 1921-2021. Vă mulţumim pentru devotament. Ne veţi lipsi foarte mult”. Acesta e mesajul afişat pe site-ul web al Archewell, organizaţia de caritate şi de producţie audiovizuală fondată de cuplu anul trecut, scrie digi24.

Anunţul morţii lui Philip a declanşat numeroase speculaţii în presă cu privire la participarea la funeraliile din Regat a cuplului Harry și Meghan, care locuieşte în prezent în Los Angeles. Asta în condițiile în care Harry și Markle nu sunt, în prezent, în cele mai bune relații cu familia regală. Luna trecută, ei au acordat un interviu presei americane în care au criticat familia regală și au acuzat inclusiv de rasism pe unii membri ai săi fără să precizeze niciun nume.

Prinţul Philip, care a murit la vârsta de 99 ani în Castelul Windsor de lângă Londra, a depășit în 2009 recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici, deţinut până atunci de Charlotte, soţia regelui George al III-lea, care a condus Regatul Marii Britanii între 1738 și 1820.

Distribuie articolul: