Are evenimente în plin sezon și câte 3-4 pe săptămână, motiv care o determină să aibă o garderobă foarte diversă. Atunci când s-a pomenit în dilema că nu mai are ce îmbrăca, a apelat la garderoba mamei sau bunicii chiar. Prezentatoarea Zina Bivol și-a făcut o pasiune din a da o a doua viață ținutelor cu iz din secolul trecut, iar acestea îi conferă un stil foarte deosebit. Să le aflăm povestea.

Fiecare haină are povestea ei

„De mică îmi plăcea să admir rochiile mamei, visam să port și eu așa haine. Pe vremea aia multe dintre ele le-am și stricat pentru că experimentam noi ținute cu sora mea. Recunosc, multe piese vestimentare de pe când eram copilă le mai am și astăzi. Au hainele de atunci un stil și un miros specific. Într-o zi am îndrăznit să umblu și prin zestrea soacrei mele. Atunci ea mi-a spus povestea fiecărui veșmânt. Nu m-am gândit mult și am mers la o croitoreasă. Așa am ajuns să îmbrac haina în care soacra mea a fost însărcinată cu soțul meu, iar eu eram însărcinată cu feciorul lui… Și așa povestea continuă”, ne spune cu multă mândrie Zina.

Până și sora din Italia a început să-i caute haine vechi

„În dulapul meu își făceau loc tot mai multe haine ale bunicilor. La început nimeni nu credea istoria acestor rochii, mai mult, îmi ziceau că-s de branduri scumpe. M-am mirat când sora mea din Italia mi-a trimis încă un pachet cu haine din anii `60 – `70, fiindcă unele femei la care lucrează au văzut pe facebook stilul meu. Iar dacă mai ai și o bună prietenă din copilărie, precum o am eu pe Veronica Botnaru – astăzi, designer vestimentar, totul merge strună. Îi încredințez ei pentru o nouă viață fuste și bluze vechi, rochii deosebite, știind cu siguranță că ea le dă o nouă viață și sunt ca noi”, ne-a dezvăluit prezentatoarea și scriitoarea.

Cu siguranță: OMUL face haina!

„Eu cred în energie, cred în puterea oamenilor, dar până la urmă omul face haina și nu invers. Scriu asta pentru că mulți se tem să îmbrace piesele mai vechi, din varii motive. De acord, calitatea lor nu o schimbi pe calitatea zilelor de astăzi, deși putem la fiecare haină să discutăm individual – unele probabil le-ar purta și nepoatele mele. Cât despre energiile persoanelor care le-au purtat anterior… prefer să cred că eu le dau o altă viață și energia mea specifică fiecărei haine în parte. Economisesc atunci când, din rochile vechi, pur și simplu îmi fac rochii noi”, recunoaște Zina Bivol.

Make UP/Hair Style: Olga Popov

Foto: Victoria Tihonova