Dragobetele este o zi dedicată iubirii, o zi în care îndrăgostiții își fac unul altuia daruri, cei căsătoriți își reafirmă iubirea, iar cei care nu au încă o pereche, își caută jumătatea. Printre cei care sărbătoresc astăzi Dragobete – Ziua Îndrăgostiților la Români – se numără și artiștii sau persoanele publice de la noi. Iată ce mesaje frumoase au transmis prin intermediul rețelelor sociale.

„În 24 februarie, îndrăgostiții sărbătoresc Dragobetele, Ziua Îndrăgostiților. „Omul cel mai fericit este atunci când iubește. El este fericit și atunci când este iubit, dar totuși atunci când are dragostea în sine, o emană întregii lumi, este mai fericit”, transmite Eugen Doga

Lilu a postat câteva imagini în care apare îmbrăcată într-o ținută superbă compusă din ie și accesorizată cu o coroniță pe cap, iar pe fundal descoperim tricolorul.

„❤️Iubesc românește❤️

Azi e Dragobetele – sărbătoarea națională a iubirii. Ma bucur că de câțiva ani se vorbește mai mult și se promovează Dragobetele și în tara noastră. Cred că e frumos să duci mai departe traditțiile care au unit atâtea generații de oameni, oamenii noștri. Dragobetele sărută fetele 😘 . Vă sărut și eu și vă doresc o zi minunată alături de cei pe care îi Iubiți”, a adăugat prezentatoarea TV.

Actrița Veronica Grigoraș, stabilită la Budapesta, sărbătorește astăzi Ziua Îndrăgostiților. Aceasta a publicat o fotografie și le-a urat prietenilor virtuali: „Cu Drag de Dumneavoastră în zi de Dragobete vă doresc să fiți Dragi!”

Prezentatoarea Doina Danielean a venit cu un mesaj, dezvăluind pentru urmăritorii săi, câteva curiozități despre această sărbătoare frumoasă. Aceasta a publicat o fotografie în care apare alături de partenerul său:

„Deja de peste 20 de ani în ziua de 24 Februarie eu știu că e Dragobetele, datorită profesoarei mele de istoria românilor, care a avut grijă să ne spună despre Dragobete care se sărbătorea încă de pe timpurile Dacilor, se sărbătoarea și se mai sărbătorește în unele regiuni românești cu mare Fast, tradiții și superstiții, cu dans popular și straie naționale de către toți tinerii , din tot spațiul românesc.

Dragobetele se serbează numai în România și Moldova la 24 Februarie! ♥️

Pe timpuri, la sate se organizau adevărate petreceri și baluri de Dragobete, pentru ca fetele și băieții să se întâlnească și să petreacă împreună. De aici vine și zicala: „Dragobetele sărută fetele”! Unii tineri strigau pe ulițe: „Dragobetele sărută fetele” prin care anunțau sărbătoarea iubirii!

În această zi, în unele zone din țară o superstiție spune ca îndrăgostiții trebuie neapărat să se sărute în ziua de Dragobete, ca să rămână împreună cat mai mult timp!

De fapt aceasta ar fi o logodnă neoficială prin care îndrăgostiții își jură iubire veșnică”

Fostul solist O-Zone, Radu Sîrbu, și-a felicitat soția publicând câteva fotografii pe care le-a semnat cu o dedicație de dragoste: „Fiecare zi în care iubești este o sărbătoare și da, este frumos! Și azi e despre iubire, și mâine, și la mulți ani! Iubiți căci e frumos! Love you”

La rândul ei, Ana Sîrbu a răspuns cu o frumoasă dedicație de dragoste și câteva fotografii de cuplu: „Iubirea se construiește, se clădește (cărămidă cu cărămidă), se crește (gest cu gest) și se maturizează. Nu este un drum ușor și de multe ori nici măcar unul sigur, dar este un drum pe care merită să încerci să-l parcurgi alături de o persoană cu care să împarți totul, de la bune la mai puțin bune. Și dacă nu ai reușit din prima, nu înseamnă că ție nu ți-e dat să trăiești așa ceva, ci doar că încă nu ai găsit persoana potrivită. Pentru că orice eșec este un nou pas spre o relație reușită dacă știi să înveți din greșelile trecutului. Noi încă învățăm, împreuna 🙏🏻 Să fiți iubiți de Dragobete și nu numai ❤️

Și prezentatoarea Zina Bivol a venit cu un mesaj frumos pentru cei îndrăgostiți:

Noi suntem doi supărăcioşi. Ne retragem ușor în lumea noastră, fiindcă uneori iubim liniștea. Ne certăm cu măsură și învățăm să prețuim lucrurile mici. Nu avem mulți prieteni, fiindcă Viorel este foarte atent la oamenii din jurul nostru. În schimb avem o familie mare cu care ne străduim să petrecem cel mai mult timp.

P.S. Să aveți o zi de #dragobete frumoasă şi savurați din sărbătorile noastre”

Și cel mai tânăr cuplu din showbiz, Cleopatra Stratan și Edward Sanda, sărbătoresc această zi. „Iubesc și sunt iubit! 🥰
La mulți ani tuturor îndrăgostiților!”, a scris artistul distribuind o imagine cu cea care a acceptat să-i fie soție.

De Dragobete există obiceiul ca tinerii necăsătoriți să se îmbrace în haine curate, de sărbătoare, și să pornească la cules de ghiocei și viorele pe care să le așeze ulterior la icoane. La întoarcere fetele pornesc în fugă spre sat, iar băieții aleargă pentru a prinde fata care le este dragă. De își prind aleasa, aceștia îi fură o sărutare în văzul tuturor, sărutare ce simbolizează legământul lor pe durata întregului an. De aici și zicala „Dragobetele sărută fetele”. Dacă în această zi nu se va fi întâlnit fata cu vreun băiat, se crede că tot timpul anului nu va fi iubită de nici un băiat, și viceversa.

Sursa: Facebook