Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Ce mesaj a transmis azi la Chișinău în conferința de presă susținută împreună cu șefa statului, Maia Sandu. 

„Sunt aici cu mai multe mesaje la care am lucrat în ultimele luni și ani de când discutăm. Aș vrea să transmit și azi aceste mesaje ale Parlamentului European.

Europa este alături de dumneavoastră și vom fi alături de voi. În continuare vom fi puternici și uniți în convingerile noastre. Vorbim atunci când vorbim despre energie, ajutând Republica Moldova să-și diversifice aprovizonarea cu resurse energetice pentru a preveni destabilizările în continuare. Și aici, multe țări, România, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Slovacia, au făcut deja anumiți pași. Vom continua să asigurăm stabilitatea aprovizionării cu resurse energetice în Moldova. Atunci când vorbim de situația economică, aceasta este dificilă, dar am oferit susținere, vom continua să oferim susținere, prin itnermediul mijloacelor financiare, dar și prin intensificarea conexiunilor de transport și a schimburilor comerciale.

Din numele Parlamentului European, vreau să vă asigur că suntem gata să facem mai mult, să ne mișcăm și mai rapid decât ne-am mișcat în trecut. Nu doar pentru că există voință politică, dar și pentru că este o instituție care a mers cot la cot alături de țara dvs, oferind susținere deplină.
Dvs aparțineți familiei europene, pentru că noi împărtășim asceleași valori și convingeri. Datorită cetățenilor, tinerilor care se uită spre Europa, noi avem obligația și datoria să le urăm bun venit. Prin această decizie transmitem un mesaj puternic de speranță și solidaritate și vom continua să fim alături de dvs în următorii pași esențiali. Și e vorba de pași practici, fie că e vorba de înlăturarea barierelor în schimburile comerciale permanente sau acces la programe care ajută atât piața internă, circulația, programe care pot oferi cetățenilor și tinerilor”.