Ce fel de vară fără plajă? Sezonul estival este în toi, dar încă mai sunt persoane ce nu au reușit să se bucure de vacanță, la soare. Te numeri și tu printre ele? Dacă bronzul auriu, omogen este scopul tău vara aceasta, trebuie să te asiguri că îți pregătești corect pielea pentru el. Vezi mai jos 5 reguli pentru o piele curată, frumoasă și atrăgător bronzată.

  • Înainte de expunerea la soare, exfoliază pielea și hrănește-o în profunzime, pentru a asigura un bronz omogen

Pielea se regenerează permanent, celulele de la suprafață descuamându-se treptat. Pentru a obține un bronz omogen, trebuie să te asiguri că întreaga suprafață expusă la soare este proaspătă, tânără și gata să producă noi melanocite (anume ele dau culoarea frumoasă pielii). Așadar, o exfoliere eficientă și o doză bună de nutrienți este crucială înainte de plajă. Pentru a le obține este suficient să te lași pe mâna profesioniștilor – de exemplu, la Aquaterra Wellness & Spa poți alege între câteva metode de a împrospăta pielea (proceduri de peeling ori scrub), iar pentru a hrăni, hidrata și emolia pielea poți alege o împachetare corporală pe gustul tău. Desigur, poți încerca o metodă de exfoliere acasă, dar este destul de dificil să ajungi în unele zone (de exemplu pe spate) de sine stătător.

  • Hidratează-te și consumă alimente bogate în beta-caroten

Hidratarea este mereu importantă, dar cu atât mai mult când vrei să stai pe plajă. Este bine să crești cu cca un litru de apă volumul obișnuit de lichid, iar în zilele în care te expui direct la soare să ai mereu apă plată la îndemână, pe care să o bei constant, cu înghițituri mici.

Cât despre betacaroten, acesta este un compus prezent în anumite fructe și legume, în organism acesta se transforma în vitamina A, ajutând pielea să lupte împotriva radicalilor liberi și pregătind-o pentru expunerea la soare. Cea mai cunoscută legumă cu conținut de betacaroten este morcovul, dar nu e obligatoriu să adopți dieta unui iepuraș pentru bronzul mult visat. Mai poți opta pentru caise, dovleac, cartofi dulci, prune, pătrunjel, spanac, porumb. Vitamina A este responsabilă de stimularea sintezei de melanină, substanța care pigmentează pielea și o apără de razele UV, ceea ce înseamnă că, dacă vei consuma alimente bogate în beta-caroten în perioada estivală, îți asiguri un viitor bronz frumos, sănătos și de durată, în același timp micșorând riscul de arsuri solare.

  • Asigură-te că arăți fenomenal în costumul de baie, cu proceduri potrivite pielii tale

Poți îmbunătăți considerabil aspectul și fermitatea pielii, cu doar câteva proceduri, pe care le găsești pe lista de servicii ale unui spa centru. Cele mai populare servicii de pe lista unui centru wellness, în această direcție, sunt diversele tipuri de masaj și vizitele în saună. LA Aquaterra Wellness & Spa poți opta pentru masaj cu ulei de cacao, cu ulei de cocos, cu pietre calde, suedez, anticelulitic, ba chiar și ceva mai exotic – masaj cu punguțe din ierburi ori cu bețișoare de bambus. Completează răsfățul cu vizitele la baia romană, sauna rusească sau într-un adevărat Hamam turcesc și vei obține cea mai netedă, fină și proaspătă piele, gata de un bronz seducător.

  • Nu te grăbi, dozează expunerea pielii la razele ultraviolete

Sub nicio formă nu poți petrece o zi întreagă la plajă, după o perioadă lungă în care pielea nu a fost expusă razelor ultraviolete direct. Dozarea și creșterea treptată a perioadei de expunere este crucială pentru a-i oferi pielii răgazul necesar, ca să reușească să se adapteze noilor condiții și să dezvolte mai multe melanocite, totodată regenerându-se. Ai două opțiuni, să petreci doar câteva minute pe plajă, câteva zile la rând, lungind treptat perioada sau poți organiza câteva vizite la un solariu, înainte de vacanța dorită pe o plajă reală. Astfel, vei putea să te bucuri de o zi întreagă la soare, fără să te arzi. Apropo, Aquaterra Wellness & Spa are un solariu de ultimă generație, printre cele mai bune disponibile în centre spa din Moldova.

  • Nu uita de îngrijirea în timpul expunerii la soare și după plajă

Numaidecât ia cu tine o loțiune de plajă sau un ulei pentru bronzat, iar după expunerea la soare folosește produse hidratante, cu pantenol sau aloe vera, de exemplu. Poți folosi și produse emoliente, cum sunt cele bazate pe ulei de cocos sau unt de shea. Indiferent dacă alegi produse speciale pentru această perioadă sau le folosești pe cele care sunt deja parte din rutina ta de îngrijire, contează să nu le ignori și să le aplici conștiincios.

Vacanță plăcută!

P