Unul dintre fructele-vedetă ale sezonului, zmeura, poate fi inclus în multe deserturi. Prăjitura aceasta este aromată, uşoară şi răcoroasă, perfectă pentru zilele de vară.

Ingrediente:

400 g făină

250 g unt

200 g zahăr

2 gălbenuşuri

1 plic praf de copt

2 linguri smântână

Pentru umplutură:

500 g brânză proaspătă de vaci

1 linguriţă esenţă de vanilie

3 ouă

150 g zahăr

3 linguri griş

Pentru decor:

100 g zmeură

1 plic gelatină

Mod de preparare

Freci untul cu zahărul până devine cremos, apoi încorporezi, pe rând, gălbenuşul, smântâna şi făina amestecată cu praful de copt. Împarţi compoziţia în două şi întinzi jumătate din ea într-o tavă dreptunghiulară, tapetată.

Mixezi brânza de vaci, bine scursă, cu ouăle, esenţa, zahărul şi grişul, o pui peste blat şi o nivelezi. Acoperi cu restul de compoziţie de blat şi dai prăjitura la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

După răcire, o acoperi cu zmeura şi cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai prăjitura la rece, cel puţin două ore sau peste noapte.

Distribuie articolul: