La vârsta de 40 de ani a aflat că este însărcinată, iar la scurt timp i-a decedat soțul. Vorbim despre Elena, mama unui băiat de trei ani, care împreună cu fiul au beneficiat de ajutorul oferit de Misiunea Socială „Diaconia”. Reprezentanții misiunii au căutat oameni datorită cărora Elena a fost operată, iar acum s-a reîntors acasă împreună cu fiul său, notează AGORA.md.

„I-am întâlnit acum șase luni. Au intrat pe poarta Centrului Maternal. Elena abia de putea păşi din cauza unei fracturi, iar Vasilică cu nişte ochi care au văzut mult prea multe pentru cei 3 ani ai săi. (…) Erau zile în care împărțeau un măr la dejun, cină sau prânz și trăiau din mila vecinilor. Ajunși în Centrul Maternal, Elena și fiul său au avut o cameră a lor și o echipă care le-a fost alături, mereu gata să îi ajute”, povestește „Diaconia” despre Elena.

Reprezentanții Misiunii Sociale „Diaconia”, fiind impresionați de cazul Elenei, au apelat la oamenii buni pentru a găsi soluții medicale la probleme de sănătate. „Am întâlnit oameni buni în echipa Centrului de Diagnostic German care au diagnosticat problema locomotorie a Elenei, la Spitaul Clinic de Traumatologie și Ortopedie care au realizat operația de protezare și la Asociația Concordia care au ajutat-o pe Elena să se recupereze după operație”, scrie „Diaconia” pe facebook.com.

După șase luni, anunță „Diaconia”, Elena a plecat acasă de mână cu Vasilică.

Sursa: AGORA