Dacă ne-am propus să ținem un regim de slăbit atunci este important să ne facem un plan, să încercăm să-l urmăm și să nu renunțăm chiar și atunci când ne-am abătut. Prin pași mici putem obține rezultate mari. Iată o listă lungă cu sfaturi bune și reguli ușoare, care te vor ajuta atunci când dorești să reduci din kilograme.

Top reguli pentru slăbit eficient, recomandate de doc.ro.

1. Niciodată nu-ți pierde concentrarea asupra scopului principal. Momentul când, pentru doar un minut, ai pierdut concentrarea, te va întoarce la începutul drumului. Rămâi concentrat și nu uită direcția și calea pe care te afli!

2. Păstrează o atitudine pozitivă, crede în tine. „Pot face asta!” este atitudinea potrivită pentru a avea succes. Nu ai nevoie de alte întrebări. Ai răspunsul deja. Poți face asta!

3. Stabilește-ți pași mici. Nu te concentra doar pe scopul principal. Te vei frustra și vei pierde din motivație. Stabilește-ți pași mici și ușor de atins. Asta îți va aduce rezultate și un plus de motivație.

4. Nu trăi doar după măsurători. Este bine să faci măsurătorile lunar. Cel mai mult, diferența se vede la haine. Masa musculară cântărește mai mult că țesutul adipos, dar este cu 20% mai mică în volum ca acesta, așadar nu greutatea este indicatorul relevant.

5. Scapă de tentații! Elimină din casă orice tentație culinară. Spune NU la dulciuri, chipsuri, alcool, alimente procesate. Toate au zahăr, sare sau conservanți chimici.

6. Scapă de plictiseală! Caută activități, ieși seara la o plimbare cu prietenii în parc și nu sta în fața televizorului pe canapea.

7. Nu te victimiza când greșești! Fii conștient, oprește-te și reintră pe drumul către scopul principal.

8. Spune cuiva care este scopul tău pe termen scurt. Asta te face mai responsabil.

9. Întotdeauna întreabă-te ce alegere faci în acel moment. Vei mânca o prăjitură sau vei opta pentru un măr? Vei sta în față televizorului sau vei ieși în parc la plimbare? Devino și juriu și judecător!

10. Găsește-ți susținători – familia poate fi un suport foarte important. Caută grupuri de oameni care au același scop.

11. Fii un exemplu. Copiii tăi urmează liderul. Arătându-le că renunți la ceea ce ți-ai propus le vei da voie să facă același lucru când vor încerca să facă ceva.

12. Bea apă! Apă elimina toxinele din organism, te menține hidratat și accelerează metabolismul.

13. Mănâncă neapărat cu o oră și jumătate înainte de antrenament. Organismul tău trebuie pregătit pentru a avea metabolismul optim în timpul antrenamentului.

14. Mănâncă 3 mese principale pe zi și 2 gustări. Așa vei menține activ metabolismul.

15. Mănâncă înainte cu 2-3 ore înainte de ora de culcare. Organismul trebuie să meargă la culcare pe modul „fat burning” (arderea grăsimilor).

16. Consumă carbohidrați devreme, înainte de ora 16. Dacă o faci în prima parte a zilei, organismul va folosi acești carbohidrați în cea de-a două parte a zilei și astfel vei avea o zi plină de energie!

17. Consumă proteine la fiecare masă. Proteina ajută la creșterea unei mase musculare de calitate.

18. Indiferent de ceea ce consumi, ai grijă să fie în cantități moderate.

19. Folosește greutăți în timpul antrenamentelor. Acestea vor stresa mușchiul și îl vor ajuta să dea cele mai bune rezultate.

20. Fă antrenament cardio. Este foarte necesar pentru o bună sănătate a inimii și pentru a pierde din kilogramele nedorite.

21. Recompensă este importanta. Nu uită că după fiecare reușită să te recompensezi, însă cu un aliment sau o activitate sănătoasă.

Nu uita că nu trebuie să renunți la micul dejun, iar mesele să fie la ore regulate și să includă cât mai multe legume și fructe, trebuie să te hidratezi suficient și să fii activă.

Baftă în scopul pe care ți l-ai pus și nu uita că ești frumoasă indiferent de măsura hainei!

Sursa: Doc.ro

Foto: Pexels.com