Pozele din vacanțe postate pe rețelele de socializare sunt o normalitate pentru vremurile în care trăim. Totuși, oamenii legii trag alarma și spun că un asemenea gest, aparent inofensiv, poate fi un prilej bun pentru ca hoții de locuințe să-și facă apariția.

Poliția Republicii Moldova a explicat, prin intermediul unei postări, care poate fi legătura dintre imaginile din locuri de vis și furturile din case, notează AGORA.md.

„În era IT, gestionarea neglijentă a informațiilor personale în domeniul online reprezintă des cauza furturilor din locuințe! De ce? Pentru că, așa cum noi avem cont de Facebook, așa au și hoții”, avertizează polițiștii.

Oamenii legii subliniază că print screen-ul locațiilor, check-in-ul de la aeroport sau pozele de pe tărâmuri însorite pot fi un indiciile perfecte de care au nevoie hoții pentru a afla că nu sunteți acasă:

„În lumea virtuală, toți suntem ,,prieteni”, pentru că Facebook-ul nu distinge alte categorii de raporturi sociale, cum ar fi cele care prezintă pericol sau intenții huliganice. Așadar, selfie-urile și pozele din vacanță sunt informații „directe și concludente” pentru infractori”.

În prima jumătate a acestui an, 1533 de locuințe din Republica Moldova au fost sparte de hoți.

Sursa: AGORA