Simbolul primăverii – Mărțișorul este sărbătorit la 1 martie în toată țara. În costume populare, copiii din satul Palanca, raionul Ștefan Vodă, au purtat mărțișorul pe străzile satului. Surprinzător a fost și gestul salvatorilor și pompierilor care s-au aliniat, îmbrăcați în costume alb-roșu. Iar la hotarele țării, polițiștii de frontieră s-au grăbit să prindă simbolul în pieptul celor care revin casă sau ne vizitează țara, scrie AGORA.md.

„Vă dorim o Primăvară plină de iubire şi armonie, aducându-vă în dar un Mărţişor, simbolul dragostei, care prin spiritul său de primăvară să zăbovească cât mai mult în sufletul Dumneavoastră! Mărţişorul Gigant confecţionat la Palanca- a adus bucurii şi buna dispoziţie de Primăvară în întreaga localitatea”, scriu localnicii satului pe pagina de Facebook.

La Palanca, copiii au îmbrăcat costume naționale și au purtat un Mărțișor Gigant pe străzile satului, aducând  buna dispoziţie de în întreaga localitatea.

Un gest neobișnuit a venit și din partea salvatorilor și pompierilor din cadrul Direcției regionale căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău. Aceștia au felicitat colegii cu venirea primăverii.

Mărțișor a fost compus din autospeciale de intervenție dar și a angajaților din serviciu.

Mărțișoare au fost împărțiți și de oamenii legii. La hotare, cei care intrau azi în R. Moldova au primit câte un mic simbol. Gestul a fost făcut de Poliția de Frontieră la Aeroportul Internațional Chișinău, dar și la punctele de trecere terestre.

Iar în țară, gestul a fost susținut și de carabinieri. „Întâia zi de primăvară ne-a găsit la datorie. Aproape de cetățeni, activăm pentu o societate mai sigură. Să aveți o Primăvară în siguranță”, scriu carabinierii Inspectoratului General de Carabinieri al MAI.

Sursa: AGORA.md