La numai 3 luni de când și-a adus pe lume fetița, Polina Gagarina se poate lăuda cu o greutate aproape identică cu cea pe care o avea înainte să rămână însărcinată. Artista recunoaște că a adăugat 25 de kg pe parcursul celei de-a doua gravidități, însă cu efort conștiincios și sistematic, și-a revenit în formă într-un termen destul de mic. Cum a reușit, a spus-o chiar ea.

„Știu că toți așteaptă de foarte mult timp această postare. Uneori nu îmi ajunge răbdare, dar de cele mai multe ori – timp. Mai jos este un text desfășurat despre greutatea mea, despre alimentație și tot ce mă ajută să-mi revin în formă. Vă zic din start că încă nu am atins greutatea mea ideală, anterioară sarcinii. Mai am de dat jos încă 3 kilograme. Sunt foarte importante pentru mine. Acum cântăresc 56 de kilograme, dar am nevoie de ale mele 53 de kg.

19761850_460702110955787_1514205310208704512_nPe parcursul acestei sarcini, am adăugat exact ca și prima dată – 25 de kg. Am avut o înțelegere cu medicul: să nu vorbim despre greutatea mea. Doctorița mă cântărea în liniște, eu închideam ochii, ea fixa greutatea în fișă și ne despărțeam. Am intrat în maternitate cu greutatea de 78,5 kg. După ce am născut, am urcat pe cântar abia peste 1,5 săptămâni și aveam deja 64,5. Greutatea pleca lent, eu alăptam, iar schimbările hormonale din corpul meu nu-mi lăsau kilogramele să plece, reținând apa în organism.

La 2 săptămâni după ce am născut-o pe Mia, am revenit pe scenă, de aceea a trebuit să prind la curaj. Spre marele meu noroc, o mamă mi-a recomandat @1fitchat, care, într-un limbaj accesibil și motivațional, explică totul despre psihologia alimentației.

Asta arată cam așa: dimineața – carbohidrați: terciuri care fierb mult; pe parcursul zilei: proteine și fibre, iar seara – din nou proteine. Este IMPORTANT! Respectați neapărat intervalele dintre mese și nu mâncați prea mult. O porție conține atâta mâncare, câtă încape în palmă.

Cel mai important principiu este să nu rămâneți flămânde, iar dacă vă e foarte foame, luați gustări din carne de pui sau din albușuri de ou. Principala mea problemă a fost disciplina: să gătesc, să iau cu mine mâncare și să o mănânc la timp. Dar în timp, te obișnuiești cu orice, iar dacă ai motivație, faci totul.

Vreau să fiu mulțumită de mine, de formele mele, vreau să mă plac, să plac celor din jur, să-mi prelungesc tinerețea și sănătatea. Contează să vrei, să te programezi zi de zi ca să ajungi la scop.

Pe lângă alimentația organizată, e important să ai grijă de starea pielii și de activitățile sportive. Aici, fiecare alege ceea ce îi convine: cardio, sală, pilates, fitness, alergat. Important e să o faceți cu plăcere, iar rezultatul va apărea în oglindă. E important să găsiți un antrenament confortabil și sănătos. Se pare că am spus totul”, mărturisește Polina Gagarina, împărtășind o poză cu sine, în timpul unei ședințe de pilates.

Foto: Instagram.com

Distribuie articolul: