Îi citește pe Blaga, Eminescu și Bacovia și vrea să ajungă la statutul unui scriitor ca ei. Olga Capbătut este convinsă că în poezie mereu a existat și va exista un loc pentru experimente.

Vă invităm să cunoașteți povestea unei tinere scriitoare, care își are rădăcinile tocmai în raionul Florești. Pentru Olga Capbătut poezia a fost întotdeauna o parte din ea, pentru că în acest fel își poate exterioriza stările și frământările. Iată de ce, probabil, a urmat cursul literelor și a absolvit facultatea de filologie la Universitatea Pedagogică de stat „Ion Creangă”.

Cine este ea ? Un vers de poezie și-o parte din suflet…

De mică a avut o dragoste aparte pentru poezie și muzică, de aceea tinde să le combine și muncește foarte mult ca în viitorul apropiat să poată colabora cu interpreți din industria muzicală românească.

„Când eram mică scriam poezii micuțe despre copii, animale sau diverse personaje din basme, pe care ulterior le publicam în revistele și ziarele raionale. Primul poem, de care să mă simt într-adevăr mândră a fost scris acum 4-5 ani, cu titlul „Scrisoarea mamei””, povestește tânăra.

Lumea literară de la noi cum o descrie scriitoarea, constă într-un nucleu mic de cititori: „Lectura este  înlocuită în ultima vreme de materialele audio, video. Însă pot afirma cu  certitudine că persoanele care îmi citesc poeziile, fac parte dintr-un public select și intelectual. Iar printre aceștia se numără atât tinerii cât și oamenii de vârsta a doua, care într-o oarecare măsură se regăsesc în ceea ce scriu”

Să plec sau să rămân… o întrebare la auzul căreia nu am răspuns

Recent am postat pe pagina mea de facebook un filmuleț cu o poezie,Azi plec și eu din Republica Moldova”, unde am ținut să menționez că majoritatea celor care pleacă, preferă să se adapteze la o viață în străini și nu se mai întorc. Nu tind neapărat să plec peste hotarele țării, dar există probabilitatea că o voi face și eu. Acum însă, mă simt bine aici, acasă”, povestește Olga.

Potrivit scriitoarei, în poezie, mereu a existat și va exista loc pentru a experimenta:

„Cuvintele sunt o sursă imensă de inspirație și artă, care permite să dezvoltăm multilateral și să creștem. Există emoții, stări și oameni pentru care, nu mi-ar ajunge cuvinte să-i descriu vreodată. Poeziile sunt un loc de refugiu pentru nopțile mele”

În prezent Olga are un vis, acela de a scrie o carte, un volum de poezii la care speră să fie un strop de balsam pentru cititorii săi: „Acesta este de fapt, unul dintre principalele obiective propuse pentru 2019-2020, de aceea lucrez mult în această direcție și sper că în timpul apropiat să-mi pot bucura cititorii cu primul volum de poezii”.

Nu se conduce să scrie după o anumită structură, pentru că gândurile nu știu de reguli!

„Mereu am tins să experimentez și să cresc în acest sens, Poeziile ei sunt un balsam pentru suflet! Olga Capbătut crede în puterea cuvântuluide aceea am încercat să scriu cu toate tipurile de rimă, inclusiv versuri albe. Cea mai aproape de suflet însă, a rămas în continuare rima încrucișată”, dezvăluie tânăra.

Dacă vii interesant ce cărți stau pe noptiera unui scriitor începător… atunci să știți că la acest capitol Olga a descoperit ceva nou pentru ea: „Limbajul Corpului” de Isabelle Duvernois, care nu este altceva decât o descoperire frumoasă.

Noi abia așteptăm volumul cu poezii, iar până atunci mult succes!

Autor: Daniela Muntean, stagiară

Distribuie articolul: